Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft presenteert volgende week een eigen tablet’

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2012, 10:52 CategorieHardware

Microsoft zou volgende week in de voetsporen van Apple en Google kunnen treden door een eigen tablet te presenteren. Volgens bronnen van onder meer AllThingsD en The Wrap komt de softwaregigant namelijk met een tablet op de markt die zowel qua software als qua hardware door het bedrijf zelf ontwikkeld is.

Volgende week maandag heeft Microsoft een mysterieus evenement gepland staan waar het onderwerp van gesprek en zelfs de locatie nog niet bekend van zijn. Natuurlijk zorgt dit meteen voor een hoop geruchten en mensen die denken te weten wat Microsoft van plan is. Toch is een tablet van eigen makelij zeker een van de mogelijkheden. Microsoft heeft namelijk flink wat terrein te winnen in de tabletmarkt en zou de eigen tablet tegenover de iPad of wellicht zelfs de Amazon Kindle Fire kunnen zetten.

Windows RT of een e-reader

Het kan twee kanten op: Microsoft zou ervoor kunnen kiezen om een directe iPad concurrent op de markt te brengen die draait op Windows RT met een ARM processor, of Microsoft zou een budget tablet kunnen lanceren die richting de functionaliteit en prijs van de Amazon Kindle Fire gaat. De eerste optie zou voor scheve gezichten kunnen zorgen bij de hardware partners van het bedrijf, maar we zien dat Google hier ook geen moeite mee heeft. Daarbij is dan de vraag hoe Microsoft deze tablet zal onderscheiden van de concurrentie. Volgens AllThingsD komen er zelfs meerdere modellen; zowel met X86 processor als met ARM processor. De tweede optie lijkt voor de hand liggend aangezien Microsoft onlangs nog een deal gesloten heeft met Barnes & Noble om in de Nook producten te investeren. Dit zou dus meer richting een geavanceerde e-reader gaan.

Een Nokia tablet

Er is ook nog een derde optie want Microsoft en Nokia zijn de laatste tijd zeer close met elkaar. Nokia geeft al langer aan de tabletmarkt zeer interessant te vinden maar heeft nog geen enkel werkend concept getoond. Het zou zomaar kunnen dat Microsoft samen met Nokia wil laten zien wat Windows RT tablets kunnen en dus samen een zogenaamde referentie tablet neerzetten.

De conclusie is eigenlijk dat er rook is maar dat het vuur nog niet gevonden kan worden. Komende maandag komen we meer te weten.

  • Delen:

Reacties

  1. Sam Rijver
    15 juni, 2012 om 11:08

    Ik gok op de derde kant die het op kan. Klopt niets van dit gerucht een maandag komt Microsoft nog niet met een tablet. Ongelofelijk als ze zoiets belangrijks 4 dagen van te voren zouden aankondigen (uitnodigingen versturen) en zover ik kan inschatten is Win 8 RT nog niet klaar voor launch.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.