Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft: Tablets halen desktop PC’s volgend jaar in

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 17:44 CategorieBesturingssystemen

Tijdens een keynote in Amsterdam liet Microsoft vandaag weten te verwachten dat de desktop PC volgend jaar ingehaald zal worden door de tablet, kijkend naar het aantal verkochte apparaten. De reden hiervoor is volgens Microsoft, vanzelfsprekend, de komst van Windows 8 en de lancering van de diverse Windows 8 tablets en hybride apparaten.

Het hoofd van Microsoft’s Windows Web Services, Antoine Leblond, gaf aan dat de afgelopen jaren de desktop PC’s de klok sloegen, nu 60 procent van het aantal verkochte PC’s een laptop is, en volgend jaar de tablet het roer over zal nemen. Daarbij benadrukt Leblond dat Windows 8 niet alleen voor tablets geschikt is maar ook voor desktop PC’s. “De software is nog steeds Windows en alles dat je er tot nu toe mee kon, kun je met Windows 8 nog steeds doen.”

Leblond gaf verder aan dat Windows 8 helemaal opnieuw ontwikkeld is, van de chipset tot het OS. De reden hiervoor is dat de PC markt drastisch veranderd is. De meeste PC’s vandaag de dag worden aangedreven door een accu/batterij en de batterijduur wordt daarom steeds belangrijker. Natuurlijk moet er dan ook naar het CPU gebruik gekeken worden zodat Windows 8 kan draaien op alle denkbare apparaten. Daarnaast is de traditionele bediening middels een muis of keyboard niet meer van toepassing voor tablets, maar wel voor desktop PC’s. Volgens LeBlond blijft deze bediening voorlopig nog zeer belangrijk maar moet Microsoft ook mee in de touch-bediening. Om hierin mee te gaan moest het besturingssysteem volledig op de schop.

Dat tablets van groot belang zijn voor Microsoft blijkt wel uit het feit dat de softwaregigant vorige week de Surface voor Windows 8 en Surface voor Windows RT tablets van eigen makelij presenteerde. Microsoft richt zich hiermee op zowel consumenten als zakelijke gebruikers en wil een optimale combinatie van software en hardware bieden. Daarbij vindt het bedrijf de mogelijkheid om de tablet met keyboard te gebruiken zeer belangrijk, iets wat we terugzaken in innovatieve covers met ingebouwd keyboard. 

Bron: PCPro

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.