Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla werkt aan Junior, een nieuwe browser voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2012, 13:58 CategorieApple

Mozilla heeft afgelopen week tijdens een presentatie een nieuwe browser getoond die speciaal ontwikkeld is voor de iPad. De browser is momenteel nog een prototype en heeft de naam Junior meegekregen. Volgens Mozilla, ontwikkelaar van de Firefox browser, moet Junior een ergonomische browsing ervaring bieden die leuker en gemakkelijker is dan wat we tot nu toe gezien hebben.

Het eerste wat opvalt is dat Mozilla de adresbalk verwijderd heeft. Je krijgt dus een full-screen weergave van de pagina zonder balken bovenin. De enige navigatie elementen die je ziet zijn twee transparante knoppen. Met de linker knop kun je de pagina verversen of vooruit/achteruit navigeren, met de rechter knop kun je een nieuwe website openen. Wanneer je een nieuwe site opent heb je de keuze uit recent bezochte websites, je favorieten en een adresbalk waar je de website in kunt voeren.

Een andere feature is het aanmaken van een account met eigen favorieten, instellingen en geschiedenis per gebruiker. De Junior browser bevindt zich momenteel nog in een beta stadium en het is nog niet bekend wanneer de app in de App Store zal verschijnen.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.