Nieuwe standaard voor nog kleinere simkaarten

01 juni 2012 1 Minuut 2 Reacties
Nano-SIM

Het ETSI (European Telecommunications Institute) heeft vandaag een nieuwe standaard voor simkaarten gekozen. De simkaart zal in de toekomst 40 procent kleiner worden dan de micro-SIM die momenteel in je momenteel in onder meer de iPhone 4 moet gebruiken. Over 1 tot 2 jaar zouden de eerste smartphones en tablets uitgerust moeten worden met de nieuwe standaard.

De reden voor de introductie van een nieuwe standaard is dat de ruimte in mobiele producten kostbaar is en de simkaart die we nu kennen teveel ruimte inneemt. De nieuwe ‘Nano-SIM’ standaard is een voorstel van Apple. De fabrikant had concurrentie van onder meer Motorola, Nokia en RIM die met een tegenvoorstel kwamen. Toch heeft het ETSI besloten voor het voorstel van Apple te kiezen, wel met de voorwaarde dat Apple geen geld van andere fabrikanten mag vragen voor het gebruik van de nieuwe standaard en met enkele aanpassingen zodat ook de andere fabrikanten tevreden zijn.

Het nieuwe type simkaart (4FF) mist vooral al het plastic rondom de chip. Het enige wat nog overblijft is een stukje koper met een afmeting van 12.3mm bij 8.8mm en een dikte van 0.67mm. De nieuwe simkaart is overigens wel te gebruiken in ‘oudere’ smartphones en tablets middels een plastic adapter die met het kaartje meegeleverd wordt.

Bron: The Verge

Reacties (2)