Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo toont preview Wii U met Gamepad ‘tablet’ controller

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 11:19 CategorieGaming

Vorig jaar rond deze tijd toonde Nintendo haar Wii U console met tablet controller al en deze week, vlak voor de start van de E3 beurs, heeft de fabrikant een preview gepubliceerd waarin te zien is dat er een aantal aanpassingen doorgevoerd zijn. De controller heeft de naam Gamepad meegekregen en is eigenlijk een gewone controller maar dan met touchscreen.

Het design van de controller is iets aangepast ten opzichte van de eerder getoonde versie. Zo zijn de d-pad en duim-joystick verder naar buiten geplaatst en is de grip aan de achterzijde aangepast. Verder heeft Nintendo NFC toegevoegd aan de Gamepad. Hiermee is het mogelijk om te communiceren met andere NFC apparaten.

Daarnaast kan de Gamepad middels infrarood en een speciale TV remote app gebruikt worden als afstandsbediening voor je TV, kun je Skypen via het apparaat, browsen op het touchscreen van de Gamepad en games spelen op de Gamepad zonder de TV aan te zetten.

De Gamepad van de Wii U is dus eigenlijk een samensmelting van een volwaardige gameconsole, een afstandsbediening, een controller, een draagbare gameconsole en een tablet.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.