Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia belooft lange batterijduur voor Windows RT tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2012, 14:11 CategorieBesturingssystemen

Tablets met Windows RT als besturingssysteem moeten het helemaal gaan maken. Dat is althans de hoop en verwachting van chipfabrikant Nvidia, een van de belanghebbenden bij succes. Nvidia heeft namelijk een licht aangepaste Tegra 3 quad-core processor ontwikkeld voor apparatuur die op Windows draait. 

Windows RT is een licht afwijkende versie van Windows 8 en speciaal ontwikkeld om te werken met apparatuur die voorzien is van een ARM processor als Nvidia’s Tegra 3 chip. Niet alleen is de Tegra 3 processor momenteel de enige quad-core ARM processor die voor Windows apparaten gebruikt kan worden, ook brengt de chip volgens Nvidia vele voordelen met zich mee.

Zo zouden Tegra 3 Windows tablets minimaal 10 uur mee moeten gaan op een volle batterij, iets bij mobiel product van groot belang is. Daarnaast zijn Tegra 3 Windows tablets volgens Nvidia muisstil. Er worden geen fans of andere vorm envan ventilatie gebruikt en de tablets zullen niet heet worden. Niet alleen de hardware moet hogen ogen gooien. Volgens Nvidia zal Windows RT met de Metro interface ervoor zorgen dat mensen zich de traditionele desktop snel niet meer zullen herinneren. 

Momenteel heeft alleen ASUS nog een een Windows RT tablet met Tegra 3 processor aangekondigd; de Tablet 600.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.