Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia demonstreert ASUS Tablet 600 met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2012, 13:03 CategorieBesturingssystemen

ASUS is momenteel de enige fabrikant die een Windows RT tablet, compleet met ARM processor, aangekondigd heeft maar volgens Nvidia zullen er snel meer fabrikanten volgen. De chipfabrikant was ook aanwezig tijdens Computex 2012 en gaf een uitgebreide demonstratie van Windows RT draaiend op de ASUS Tablet 600 met quad-core Tegra 3 processor.

Bij de demonstratie, bijgewoond door The Verge, liet Nvidia weten dat de ASUS Tablet 600 nog niet helemaal af is en er dus nog kleine wijzigingen, vooral binnenin, kunnen plaatsvinden. Het uiterlijk van de tablet staat zo goed als vast en is vergelijkbaar met dat van de Transformer Pad 300. ASUS heeft ervoor gekozen plastic materialen te gebruiken en qua kleur te kiezen voor het graphite/grijs wat we kennen van de Transformer Prime.

Datgene wat de Tablet 600 onderscheidt van de rest is natuurlijk Windows RT, de versie voor ARM apparaten. Microsoft heeft deze versie van het nieuwe besturingssysteem nog niet beschikbaar gesteld voor het publiek maar toch verwacht Nvidia dat Windows RT tegelijkertijd met Windows 8 beschikbaar komt. Microsoft heeft nog niks officieel bekendgemaakt maar de consensus is dat dit ergens in oktober zal gebeuren.

Demonstratie video

ASUS Tablet 600 met Windows RT

Volgens The Verge weet de Tablet 600 zich goed staande te houden met Windows RT. De tablet reageert snel op input al zijn iOS apparaten nog net wat soepeler wat dit betreft. Op het gebied van multitasking heeft heeft Windows het voordeel dat je twee apps tegelijkertijd op het scherm kunt weergeven. Zo kun je links in het klein door je e-mails scrollen en rechts door een website bladeren. Waar Nvidia geen antwoord op wist te geven was de vraag wat de beperkingen van Windows RT in de klassieke desktop interface exact zijn. Wel geef de chipfabrikant aan dat de Tablet 600 vele betere prestaties zal bieden en efficiënter zal zijn dan Intel Atom tablets als de Tablet 810 van ASUS. Ook is het feit dat Microsoft Office standaard meegeleverd wordt op ARM apparaten een belangrijk verkoopargument. 

Vooruitzicht

Het zal interessant worden om te zien welke andere fabrikanten Windows RT tablets op de markt gaan zetten. Nvidia geeft aan dat de Tegra 3 chip momenteel de enige quad-core processor is die voor Windows RT apparaten gebruikt kan worden.

De verwachting is dat de ARM varianten goedkoper in de markt gezet kunnen worden dan de x86 modellen en hierdoor aantrekkelijker zijn voor consumenten. De tabletmarkt voor consumenten is zeer groot en blijft voorlopig nog groeien. Wil Microsoft hier de vruchten van plukken dan zal Windows RT breder ingezet moeten worden dan door een of twee fabrikanten.

 • Delen:

Reacties

 1. Sam Rijver
  06 juni, 2012 om 13:21

  Pretty cool!

 2. T.A Blet
  06 juni, 2012 om 22:51

  De doodsteek voor Android?

 3. marnix
  07 juni, 2012 om 10:58

  Dat zal nog af te wachten zijn maar ik hoop van niet.

  • tristan
   09 juni, 2012 om 19:41

   ik hoop het ook niet
   heb namelijk pas net een android tablet aangeschaft (pad 300)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.