Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Preview: Android 4.1 Jelly Bean met Google Now

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2012, 11:17 CategorieAndroid

Nog geen 24 uur geleden presenteerde Google tijdens de Google I/O conferentie het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem. We hebben al een uitgeschreven overzicht gemaakt van alle verbeteringen en wat interessante nieuwe features voorbij zien komen in de eerste hands-on video’s van de Nexus 7 tablet, en nu is het tijd om wat dieper in te gaan op Jelly Bean zelf.

Android 4.1 Jelly Bean is geen dramatische verandering ten opzichte van Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar toch zijn er een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Wellicht het belangrijkste is dat Google hard gewerkt heeft aan de snelheid en de stabiliteit van het besturingssysteem. De interface moet soepeler werken, het openen van apps moet sneller gaan en de algemene touch-ervaring moet vloeiender zijn.

Ook heeft Google een aantal apps en functies bijgewerkt voor optimale prestaties. Zo is het toevoegen van widgets om het homescreen intuïtiever en interactiever geworden, is de woordsuggestie verbeterd, kun je teksten middels spraak invoeren, kun je middels spraak vragen stellen en antwoorden terug krijgen, is de camera app sneller en uitgebreider, is het notificatiescherm uitgebreid met interactieve functies en meer informatie, en is Google Search verbeterd.

Kijkend naar nieuwe functies en features is Google Now wellicht de belangrijkste verandering. Deze functie binnen Google Search kan gezien worden als een soort ‘Big Brother’ die alles van je weet en informatie die belangrijk voor jou persoonlijk is verzamelt. Zo houdt Google Now je huidige locatie bij en zoekt hier interessante locaties, een routeplanning en weersvooruitzichten bij. Naar mate je vaker van Google Now gebruikmaakt komt het systeem meer over je te weten en worden de resultaten beter afgesteld op jouw voorkeuren.

Android 4.1 Jelly Bean zal half juli op de eerste apparaten (Nexus 7 tablet en de Amerikaanse Motorola Xoom) verschijnen. Niet lang daarna zullen ook de eerste andere fabrikanten hun updates uitrollen.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.