‘Prijs Microsoft Surface Windows 8 tablets: 599 en 999 dollar’

22 juni 2012 1 Minuut 5 Reacties
Microsoft-Surface-tablet

Na de presentatie van de nieuwe Microsoft Surface tablets bleven er jammer genoeg nog veel vragen onbeantwoord waaronder vragen over de prijs en beschikbaarheid. Het enige de softwaregigant aangaf is dat de prijs competitief zal zijn en dat de tablets ergens eind dit jaar of begin volgend jaar verschijnen. Vandaag zou een anonieme bron tegenover TNW de prijzen bekendgemaakt hebben.

Volgens de bron, die dichtbij Microsoft zou staan, zal het Windows RT model te koop zijn voor 599 dollar en de Windows 8 Pro Surface tablet zou 999 dollar moeten gaan kosten. Microsoft gaf tijdens de presentatie aan dat de Surface voor Windows RT in een 32GB en 64GB variant gelanceerd zal worden, terwijl de Surface voor Windows 8 Pro tablet in een 64GB en 128GB variant gelanceerd wordt. De prijzen van 599 en 999 dollar lijken te refereren aan respectievelijk het 32GB en 64GB model. Ook zouden de prijzen betrekking hebben op Wifi-only modellen. Volgens het Amerikaanse Bloomberg zal Microsoft namelijk in eerste instantie geen tablets lanceren die voorzien zijn van een 3G/4G module.

Surface voor Windows RT

Als we even van deze prijzen uitgaan dan plaats Microsoft de Surface voor Windows RT op ongeveer hetzelfde prijsniveau als de nieuwe iPad (32GB Wifi-only). Aan de andere kant wordt de tablet wel flink boven de meeste nieuwe Android tablets gepositioneerd. Denk aan de Acer Iconia Tab A700 met Full HD display (449 dollar), de Transformer Pad 300 (399 dollar) en de 10 inch Samsung Galaxy Tab 2 (399 dollar). Laten we voor Microsoft zelf en alle Surface fans hopen dat voor dit bedrag in ieder geval de innovatieve keyboard cover meegeleverd wordt.

Surface voor Windows 8

Wat betreft de Surface voor Windows 8 Pro zien we eigenlijk hetzelfde gebeuren. De prijs van 999 dollar ligt een stuk hoger dan de meeste ultrabooks maar komt aardig in de buurt van de MacBook Air. Niet alleen de presentatie was dus goed afgekeken van Apple, ook de prijsstrategie vertoont, voor zover we de prijzen zeker weten, gelijkenissen.

De Surface voor Windows RT tablet wordt in de herfst van dit jaar verwacht, niet lang na de lancering van het Windows 8 besturingssysteem. De Surface voor Windows 8 Pro zal drie maanden later verschijnen wat waarschijnlijk januari 2013 betekent.

Reacties (5)