Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm toont Windows RT op een dual-core Snapdragon S4 tablet

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 12:35 CategorieBesturingssystemen

Windows 8 hebben we al vaker werkend op een tablet voorbij zien komen maar de ARM variant van Windows 8, Windows RT, is nog amper voorbij gekomen. Qualcomm zorgt er tijdens Computex 2012 voor dat we ook weten hoe deze versie van Windows presteert door een dual-core 1.5GHz Snapdragon S4 Liquid Development Tablet ermee uit te rusten.

The Verge kreeg de kans om even met de tablet te spelen en te ervaren hoe stabiel (en snel) Windows RT op een ARM apparaat is. Qualcomm geeft aan dat het systeem nog niet compleet geoptimaliseerd is en dat is volgens The Verge terug te zien in rendering problemen, geheugen problemen en het uitvoeren van bepaalde gestures.

Windows RT zal een belangrijke factor worden in het wel of niet slagen van Windows 8 in de tabletmarkt voor consumenten. De ARM tablets zijn namelijk waarschijnlijk goedkoper dan de x86 varianten en dus interessanter voor de gemiddelde consument.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.