Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Logitech Tablet Keyboard

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2012, 14:32 CategorieAccessoire reviews

Een paar weken geleden heb ik mijn review van de Logitech Ultrathin Keyboard Cover gepubliceerd en vandaag is het tijd voor een nieuwe keyboard review. Het is geen nieuw product maar wel het product van mijn keuze als het gaat om tikken op de iPad. Het Logitech Tablet Keyboard is in 2 verschillende smaken verkrijgbaar, Android en iOS. In deze review kijk ik naar de iOS versie.

Video review

Veel toetsenborden voor de iPad zijn verwerkt in een hoes of soms dus zelfs in een Smart Cover. Hoewel deze pakketjes er doorgaans mooi uitzien is het voor mij niet zo handig. Ik tik namelijk niet vaak genoeg op de iPad om constant een keyboard mee te zeulen. Dit keyboard is een extern keyboard dat dus niet aan je iPad of in een hoes zit.

De handige sleeve die je als bescherming voor je toetsenbord krijg heeft een dubbele functie. Je kan het ding namelijk openklappen en gebruiken als stand voor je iPad. Zoals je in het filmpje kan zien zijn er verschillen posities mogelijk zodat je eigenlijk altijd wel een fijne positie kan vinden zonder al te veel reflectie op het scherm.

Het toetsenbord zelf is een standaard formaat en daarmee dus iets langer dan de iPad zelf. De toetsen staan allemaal los van elkaar en daarmee is de ervaring redelijk te vergelijken met het toetsenbord van mijn Macbook. Ik had geen tijd nodig om te wennen aan dit toetsenbord, wat voor de snelheid van het tikken wel handig is. De toetsen hebben een fijne tactile feedback en de travel (mate waarin ingedrukt kan worden) is ook vergelijkbaar met mijn Macbook.

Er zijn verschillende speciale knoppen op het toetsenbord om de iPad aan te sturen. Zo zijn er controls voor muziek, een homeknop, taalselectie (handig!) enzovoort. Ook werken toetsencombinaties zoals cmd C en cmd V voor copy/paste en kan de iPad aan/uit (sleep) gezet worden via een speciale knop.

Het toetsenbord werkt op 4 AAA batterijen en aangezien bluetooth zuinig omgaat met de energie lijkt het erop dat je de batterijen maar eens per jaar hoeft te vervangen. Ik heb dit niet getest of bijgehouden.

Wat mij betreft is dit toetsenbord een aanrader. Ik ga ervan uit dat de Android versie van dit toetsenbord ook goed werkt maar hou daar goed rekening mee bij de aanschaf, want ze zijn niet lekker onderling compatibel.

Bekijk meer tablet-accessoire reviews in onze YouTube Playlist. • Delen:

Reacties

 1. Olaf Otten
  06 juni, 2012 om 1:22

  Ziet er erg gaaf uit. Zag hem laatst liggen in de winkel.. Twijfelde nog even of ik hem zou kopen, heb nu een soort gelijk model op het oog, die helaas niet in de winkel te verkrijgen is: de zaggkeys flex keyboard. Mocht iemand Een tip hebben waar deze te koop is: graag.

  Mvg Olaf Otten

 2. Susan
  25 oktober, 2012 om 23:59

  Ik zit zelf te kijken naar een Android tablet, en zou dan natuurlijk ook de Android variant van dit keyboard willen kopen. Echter, deze is in NL nergens te vinden…heeft iemand een idee waar ie te krijgen is??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.