Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Reviews: Bluelounge iPad Sling en Crumpler Prime Cut iPad tassen

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2012, 12:47 CategorieAccessoire reviews

Ik weet nog goed hoe in begin 2002 mijn nieuwe laptop (een iBook toen) aanvoelde als een prachtig mooie mobiele computer. Verschillende generaties laptops (in mijn geval Macs) volgde in de jaren daarna, maar altijd had ik nog een desktop in mijn studentenkamer voor het echte werk. Mijn mobiele computer ging mee in de tas naar college en in de weekenden naar huis of mijn vriendinnetje. Ik kan me zelfs momenten herinneren dat ik met een computer die ongeveer 3 uur meeging op batterij in verschillende kroegen heb zitten studeren (naja, een poging tot dan). Maar het echte werk deed ik thuis op de desktop.

Ondertussen is er enorm veel veranderd en heeft mijn huidige laptop (een Macbook pro 13 inch) eigenlijk de rol van desktop overgenomen. Sinds de komst van de nieuwe iPad is dat mijn mobiele computer en zeker in combinatie met een Bluetooth toetsenbord is het voor 90 procent van alles wat ik doe een prima vervanger, en voor sommige taken heeft het zelfs mijn voorkeur. De Macbook wordt dus een stuk minder meegesleept naar buiten. Het is in mijn beleving echt mijn ‘vaste’ computer thuis geworden.

Maar ik had nog steeds een flinke tas om de Macbook mee te slepen; een mooi leren ding met genoeg ruimte om een 13 inch Macbook inclusief sleeve, een paar boeken, bergen aan pennen en flesjes drinken te vervoeren. Die tas heeft alleen al maanden geen Macbook meer mogen vervoeren. Er werd nog steeds een notitieblok, een Kindle, een paar pennen en een flesje drinken in vervoerd, maar de plek van Macbook werd gevuld met een iPad. De tas was veel te groot en veel te ‘zwaar’. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe tas.

Ik ben nooit zo goed in keuzes maken en vind bijna alles mooi. Ook bij deze zoektocht kon ik niet echt makkelijk een keuze maken. Na een tijdje Googlen kwam ik uiteindelijk (weer) bij ipad-center.nl terecht, een winkel waar ik al vaker producten heb gekocht en die hebben een redelijk uitgebreid aanbod aan iPad tassen. Van zes modellen die mij wel interessant bleken kon ik het terug brengen tot twee, maar daar kon ik niet echt een keuze tussen maken. Ik heb toen contact gezocht met de mensen achter deze webwinkel en voorgesteld mijn beide tassen te sturen, zodat ik er daarna één zou kopen. Omdat dit een voorstel is dat natuurlijk niet van iedereen ingewilligd kan worden heb ik voorgesteld de twee tassen kort te reviewen en die informatie met jullie – via Youtube filmpjes – te delen. En daarom lees je nu deze post.

Bluelounge Bonobo Series – iPad Sling

Dit is een keurige tas die volledig gemaakt is van gerecycled PET materiaal. De tas heeft in mijn ogen een mooi zakelijke uitstraling en de aluminium gesp is een mooi modern accent. De iPad sling is echt op maat gemaakt voor de iPad en heeft daardoor maar weinig extra ruimte voor de zooi die ik ook mee wil slepen. De flap aan de voorkant wordt op zijn plaats gehouden door twee magneten die in de voering zijn genaaid.

De tas heeft één groot compartiment die voorzien is van een half diep netje om wat losse spulletjes te kunnen vervoeren. Aan de voorkant is nog een half diep vak (de andere helft zeg maar) die kan worden afgesloten met een dik rubberen rits. De hele tas is voorzien wat een padding van ongeveer een halve centimeter dik om ook nog eens de nodige bescherming te bieden.

De schouderband van de iPad Sling kan op lengte gezet worden maar heeft helaas niet een enorm groot bereik. Ik ben ongeveer 1.95 m en 100 kg en op het groots kon ik er net mee wegkomen, maar hou hier dus rekening mee als je groter dan ik ben. In het filmpje kan je zien wat er ongeveer in de tas past. Voor mij persoonlijk is het net te weinig maar dat neemt niet weg dat ik zie dat voor sommige kopers dit best een interessante optie kan zijn.

De Bluelounge Bonobo iPad Sling is te koop voor ongeveer 70 euro.

Crumpler Prime Cut tas

Dit is een iets ‘hippere’ tas en zeker door de kleur misschien wel minder zakelijk te noemen. De Prime Cut van Crumpler is gemaakt van een typisch rugzakken stof (geen idee hoe dat heet) maar gecombineerd met een voorkant van neopreen. Neopreen heeft de fijne eigenschap op te kunnen rekken als het nodig is en daardoor flink wat spulletjes je kunnen vervoeren. Als er niet veel in de tas zit valt de tas weer terug in zijn originele vorm maar door het gebruik van neopreen kan er dus een hoop extra ruimte gecreëerd worden.

De flap aan de voorkant wordt op zijn plaats gehouden met een klik-gesp waarvan de lengte in te stellen is, zodat de tas eigenlijk altijd wel gesloten kan worden. Door de keuze van vormen en stiksels beschermt deze tas prima tegen weersomstandigheden als de klep dicht is.

De binnenkant bestaat eigenlijk uit één groot compartiment maar aan de achterkant (rug-kant) van de tas is een speciale plek voor de iPad gemaakt. Dit mooi gevoerde en afsluitbare compartiment heeft genoeg ruimte om een iPad inclusief bescherming te dragen maar is ook weer klein genoeg om te zorgen dat er geen ruimte is voor de Smart Cover (of een hoes met soortgelijke functionaliteit) aan/uit te laten schieten (een bekend probleem van mijn grote tas). Ook in deze tas is een netje te vinden waar was losse spulletjes als pennen en oordopjes gestopt kunnen worden, afsluitbaar met een rits.

De schouderband kan op lengte gezet worden en heeft een groot bereik. Ik heb hem nu ongeveer op de helft en heb dus nog zat ruimte over voor de momenten dat ik het nodig vind de tas rond mijn knieën te laten bungelen.

De Crumpler Prime Cut is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties en te koop voor ongeveer 50 euro.

Mijn keuze

Zoals je in de filmpjes hebt kunnen zien ben ik uiteindelijk voor de Crumpler Prime Cut gegaan. Deze tas is een stukje groter dan de iPad Sling maar past beter bij de taken die ik wil dat hij uitvoert. Hij ziet er een stuk minder zakelijk uit maar de vrolijke (maar niet opzichtige) kleur maakt hem ook extra geschikt voor gebruik in de zomer.

Voor nu ben ik dus erg blij met een nieuwe tas voor mijn iPad, een tas die niet zo groot is dat er onzinnig veel ruimte overblijft of waarvan het gewicht gelijk staat aan vijf iPads. Een tas die gelukkig ook net groot genoeg is om er niet als een handtas uit te zien, daar had ik bij de zoektocht ook gezonde angst voor. Mocht ik in de toekomst toch nog een andere tas kopen/proberen dan deel ik die informatie natuurlijk met jullie via deze site of onze Youtube Playlist.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.