Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 met quad-core CPU duikt op in video

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 12:13 CategorieAndroid

In februari presenteerde Samsung haar topmodel Android tablet voor dit jaar; de Galaxy Note 10.1. De tablet zou onder meer beschikken over een dual-core processor en een losse stylus zonder opbergmogelijkheid in de casing van de tablet. Laat dit nu net de twee punten zijn die Samsung aangepast heeft in de nieuwe versie van de Galaxy Note 10.1.

De eerste keer dat we de vernieuwde Galaxy Note 10.1 voorbij zagen komen was eind vorige maand in Duitsland. Hier werd duidelijk dat Samsung de S-Pen stylus kleiner heeft gemaakt en ruimte in de casing van de tablet heeft vrijgemaakt om de stylus in op te bergen. Nou zou je denken dat dit ten koste gaat van het schrijf/teken gemak maar daarvoor heeft Samsung een S-Pen S Holder Kit in het leven geroepen. Middels deze kit kun je de kleine stylus omtoveren tot een volledige S-Pen stylus en de geavanceerdere tekeningen of notities maken.

Inmiddels is de Galaxy Note 10.1 opgedoken in twee hands-on video’s. In de eerste video wordt de hardware van de tablet getoond en in de tweede video wordt dieper ingegaan op de software en de S-Pen stylus in combinatie met onder meer de Photoshop Touch applicatie.

Galaxy Note 10.1 – hardware

Samsung heeft de dual-core processor dus vervangen voor een quad-core Exynos variant van eigen makelij. De reden hiervoor is nog niet helemaal duidelijk maar Samsung zou volgens geruchten puur een quad-core processor gebruiken als marketingstrategie. Een groot deel van de concurrentie heeft namelijk een quad-core processor en om dan te zeggen dat je een dual-core variant hebt zou niet zo aantrekkelijk zijn.

Galaxy Note 10.1 – software

De Galaxy Note 10.1 draait op Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich en zou eind deze maand of begin volgende maand op de markt moeten verschijnen.

Via: Engadget  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.