Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung toont Series 5 Hybrid PC tablet concept met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 10:13 CategorieHardware

Samsung heeft net als Acer het succes van de ASUS Transformer series gezien en komt met een eigen serie tablets die voorzien kunnen worden van een keyboard dock. De nieuwe Series 5 Hybrid PC bestaat uit 11.6 inch tablets die draaien op het Windows 8 besturingssysteem en dus als tablet of als laptop gebruikt kunnen worden.

Samsung toont deze week tijdens Computex 2012 een prototype Series 5 Hybrid PC die gebruikmaakt van een special magnetisch dock. Hierdoor moet de koppeling tussen tablet en dock soepeler gaan. Volgens Laptop Magazine moeten er uiteindelijk twee modellen in de Series 5 Hybrid verschijnen. Een low-end model met Intel Atom processor die ontwikkeld is voor smartphones en instap tablets, en een model met een high-end Intel ULV processor en een Full HD display.

Verdere beschikken de Series 5 Hybrid PC tablets over een camera aan de voor- en achterzijde, een HDMI poort, een USB poort, een microSD card reader, een stylus welke opgeborgen kan worden in de casing van het apparaat, en optioneel 3G. Naar verwachting verschijnt de eerste Series 5 Hybrid PC ergens in november. Over een mogelijke prijs is nog niks bekend.

Foto: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.