Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung toont Ultra Touch & Convertible ultrabooks / tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 9:54 CategorieHardware

Nadat we gisteren al ultrabooks met touchscreen van onder meer ASUS en Acer voorbij zagen komen heeft Samsung vandaag ook een aantal concepten getoond tijdens Computex 2012. Het gaat om de Series 5 Ultra Convertible en Ultra Touch ultrabooks, beiden draaiend op Windows 8 en voorzien van een displayresolutie van 1.366 bij 768 pixels.

De Series 5 Ultra Touch is een klassieke ‘clamshell’ laptop van touch functies, terwijl de Ultra Convertible een 13 inch display heeft dat compleet omgeklapt kan worden waardoor je kunt werken op een touchscreen. Opvallend is dat beide ultrabooks voorzien zijn van een glossy display. Hierdoor verschijnen er ontzettend veel reflecties en moet je direct voor het scherm zitten om alles te kunnen zien. Qua aansluitingen zijn beide ultrabooks grotendeels te vergelijken. Zo krijg je USB 3.0, twee USB 2.0 poorten, ethernet, HDMI, een memory card reader en een koptelefoon jack.

Video Samsung Ultra Convertible

Video Samsung Ultra Touch

Verder wilde Samsung nog niet veel specificaties over deze concepten kwijt. Het is dan ook nog onzeker of exact deze modellen op de markt verschijnen. Voor het einde van dit jaar hoeven we in ieder geval geen Samsung Windows 8 producten te verwachten.

Bron: Engadget & Techfokus

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.