Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Texas Instruments demonstreert Windows RT op OMAP 4470 CPU

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2012, 11:52 CategorieBesturingssystemen

Windows RT, de ARM versie van Windows 8, is een belangrijk onderdeel van de ‘tablet-strategie’ van Microsoft. Toch hebben we tot nu toe alleen de Tablet 600 van ASUS voorbij zien komen als officiële aankondiging en liet Nvidia weten als enige een processor beschikbaar te hebben die met Windows RT gebruikt kan worden. 

Toch zitten ook de andere fabrikanten van ARM processors niet stil. Eerder deze week dook er al een Windows RT referentie tablet van Qualcomm op en gisteren kwam Engadget een referentie tablet van Texas Instruments tegen. Het model van TI draait op een OMAP 4470 ARM systeem met 1.5 Ghz dual-core SoC, PowerVR SGX544 GPU en ‘dual-channel memory interface’. In onderstaande video laat de chipfabrikant zien dat Windows RT zeer snel en soepel kan draaien op een ARM apparaat.

Texas Instruments geeft aan dat er al hardware partners interesse getoond hebben in de chip. Zo zal Toshiba binnenkort, zodra Windows RT officieel gelanceerd wordt, een dunne tablet lanceren die uitgerust is met de TI processor.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.