Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vanaf 15 augustus geen Flash meer voor Android

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2012, 11:32 CategorieAndroid

Het was al bekend dat de wegen van Android en Flash zouden gaan scheiden maar Adobe heeft er nu ook een datum aangehangen. Vanaf 15 augustus zal het niet meer mogelijk zijn om de Flash Player uit de Google Play Store te downloaden. Alleen tablets en smartphones waarop de Flash reeds geïnstalleerd is kunnen er dan nog gebruik van maken. 

Mocht je dus Flash willen installeren op je tablet of smartphone is nu het moment om dit te doen. Na 15 augustus zijn nieuwe installaties van de player niet mogelijk maar krijg je wel beveiligingsupdates aangeboden wanneer je de player reeds geïnstalleerd hebt. Daarbij is Android 4.0 Ice Cream Sandwich de laatste Android versie waarin Flash nog opgenomen is. Android 4.1 Jelly Bean wordt zonder Flash geleverd en maakt gebruik van de nieuwe Chrome browser zonder Flash ondersteuning, iets dat we als eerste op de Nexus 7 tablet terug zullen zien.

Adobe gaf eerder al aan dat Flash zijn langste tijd gehad heeft en dat HTML5 de nieuwe standaard zal worden. De Chrome browser voor Android ondersteunt daarom wel HTML5.

Bron: Adobe

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.