Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking ASUS Windows 8 tablets: Tablet 600 vs Tablet 810

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2012, 15:07 CategorieHardware

ASUS heeft gisteren een groot aantal nieuwe producten gelanceerd waarvan we het merendeel onder de tablet noemer zouden kunnen scharen. De producten die de fabrikant zelf als tablet benoemt noemt zijn de Tablet 600 en Tablet 810. Het eerste model draait op de ARM variant van Windows 8, Windows RT, terwijl het tweede model een volwaardige Windows 8 tablet is.

Inmiddels heeft ASUS officiële productpagina’s online gezet waarop de belangrijke specificaties en features getoond worden. Het belangrijkste verschil tussen deze twee tablets wordt ‘veroorzaak’ door de processor. De Tablet 600 beschikt namelijk over een quad-core Tegra 3 processor die gebaseerd is op de ARM architectuur. Speciaal hiervoor heeft Microsoft Windows RT ontwikkeld, een versie van Windows 8 met beperktere mogelijkheden binnen de klassieke desktop interface. De Tablet 810 beschikt over een Intel Atom Medfield processor en kan daarom gebruikmaken van de ‘standaard’ Windows 8 versie waarop onder meer .exe bestanden in de desktop interface gebruikt kunnen worden.

ASUS Tablet 600 vs Tablet 810

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties. Meer informatie over de tablets vind je op de productpagina van de ASUS Tablet 600 en ASUS Tablet 810.

  ASUS Tablet 600 ASUS Tablet 810
OS Windows RT Windows 8
Display 10.1 inch 11.6 inch
techniek Super IPS+ Super IPS+
Resolutie 1.366 x 768 1.366 x 768
CPU Tegra 3 Intel Atom Medfield
RAM 2GB 2GB
ROM 32GB 64GB
Bluetooth 4.0 4.0
NFC Ja Ja
Camera 8mp, 2mp 8mp, 2mp
GPS Ja Ja
HDMI Ja Ja
USB Ja (in dock) Ja (2, in dock)
MicroSD Ja Ja
Keyboard dock Ja Ja
Extra   Wacom stylus

 

Beide tablets worden eind dit jaar op de markt verwacht. Welke prijs ASUS in gedachten heeft is nog niet bekend, maar de Tablet 600 lijkt het middenklasse model voor de gemiddelde consument en de Tabet 810 lijkt meer gericht op de zakelijke gebruiker en het high-end segment voor consumenten.

  • Delen:

Reacties

  1. Alex
    06 juni, 2012 om 17:40

    De asus 810 lijkt me wel wat,ik ben benieuwd hoe duur deze tablets gaan worden…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.