Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video toont productieproces van een 40 euro kostende budget tablet

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2012, 17:34 CategorieAndroid

Budget tablets vormen een belangrijk onderdeel van de tabletmarkt. Android heeft het zwaar tegenover de iPad en om enigszins te kunnen concurreren wordt de prijs steeds belangrijker. Budget tablets van 150 of 200 euro zijn vaak van redelijke kwaliteit, maar er zijn ook tablets die maar een paar tientjes kosten en waar je meestal niet veel van hoeft te verwachten.

Een van deze tablets is de 7 inch Boxchip A13. Dit model kost 55 dollar (zo’n 44 euro) en wordt in Shenzhen, China gemaakt. Interessant is om te kijken hoe zo’n zeer goedkope tablet nu eigenlijk gemaakt wordt. Helaas bevestigt onderstaande video de vermoedens die je nu waarschijnlijk al hebt. Zo werken er veel mensen in een kleine en rommelige ruimte, zonder enige vorm van bescherming en tegen een waarschijnlijk laag salaris. Er komt geen nauwkeurige robotarm aan te pas, iets wat de tablet wellicht ook wat duurder zou maken.

De fabriek in deze video produceert dagelijks 4.000 exemplaren van de Boxchip A13. Voor de 55 dollar krijg je minimale specificaties waaronder een 1.2GHz Cortex A8 processor, een resolutie van 800 bij 480 pixels, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een webcam en Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Bron: Android Authority

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.