Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volg Apple’s World Wide Developers Conference (WWDC) Keynote live

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2012, 11:46 CategorieApple

Vanavond om 19:00 is het weer zo ver, het World Wide Developers Conference (WWDC) gaat dan van start met een keynote. Deze keynote is altijd de aftrap van WWDC en de plek waar journalisten nog welkom zijn en nieuwe soft- en misschien wel hardware aangekondigd wordt. In deze post geen voorspellingen maar gewoon een lijstje met de beste plekken om het nieuws ‘live’ te volgen. In de uren en dagen volgend op de WWDC zal het nieuws natuurlijk uitgebreid voorbij komen.

Live blogs in het Nederlands

 • One More Thing is ook dit jaar zelf aanwezig bij de WWDC, Jan-David zit in de zaal en probeert zo goed mogelijk de informatie door te spelen aan Studio Statensingel. Ieder groot Apple event gaat het 10 minuten goed bij OMT en dan vliegt de site eruit, maar de eerste 10 minuten zijn de moeite waard!

  Link: http://onemorething.nl/live

 • Appletips.nl doet ook mee met een live-blog. Ik heb het daar nog nooit gevolgd maar in het algemeen is het een keurig verzorgde site met prachtig mooie tips en artikelen, ik heb er alle vertrouwen in dat ze het nieuws snel en duidelijk zullen brengen.

  Link: http://www.appletips.nl/live-blog-worldwide-developer-conference-2012/

 • Ik voeg deze nog wat laat toe aan het lijstje maar ik vergeet bijna GDGT te noemen! Aanrader.

  Link: http://live.gdgt.com/live-wwdc-2012-keynote-coverage/

Live blogs in het Engels

 • Macworld’s Jason Snell is er namens ’s werelds grootste Mac-site weer bij. Minder hip dan de collega’s van The Verge maar wel een enorm rappe tikker en in mijn ervaring de best updatende live-blog.

  Link: http://www.macworld.com/article/1167098/live_update_wwdc_keynote.html

 • The Verge ontbreekt helemaal nergens meer het laatste jaar en ook bij WWDC zullen ze hun vingers blauw tikken, al is The Verge meer van het kiekjes maken en plaatsen… In combinatie met Mac World ben je er bijna zeker van dat je niets mist.

  Link: http://live.theverge.com/wwdc-2012-live-blog/

Live Stream

Apple zendt zelf geen publieke stream de wereld in (waarschijnlijk, maar mocht het anders zijn lees je deze tekst hier niet want dan update ik dit artikel als de donder) en dus moeten we het van de TWiT crew hebben. OMT heeft waarschijnlijk een live-stream vanuit Studio Statensingel maar Leo Laporte’s team en site zijn wat robuuster, al moet je wel tegen al het onnodige gebabbel kunnen. TWiT fans houden het hele internet in de gaten en mocht er ergens een illegale stream opduiken dan is het binnen no time doorgeven en te zien via de TWiT live stream. In mijn ervaring nog steeds de beste plek om het nieuws op de voet te volgen (in combinatie met bovenstaande blogs). Vanaf 18:30 gaat de uitzending van TWiT live en tot die tijd worden er herhalingen van eerdere TWiT shows getoond in de player hierboven.

Er zijn nog honderden andere live blogs en tweeters die alles zo snel mogelijk zullen doorspelen, maar met het bovenstaande moet je in principe meer dan genoeg hebben om de drang het laatste Apple nieuws als eerste te weten te bevredigen.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.