Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voorlopig geen Windows RT ARM tablets van HP

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2012, 19:58 CategorieBesturingssystemen

Mocht je fan van HP zijn en wachten op de eerste Windows 8 tablets van het bedrijf dan kun je in ieder geval de Windows RT variant van je verlanglijstje halen. De fabrikant heeft vandaag tegenover Bloomberg aangegeven voorlopig geen Windows RT ARM tablets te zullen lanceren en zich volledig te focussen op volwaardige x86 (Intel) Windows 8 tablets.

De reden waarom HP ARM tablets link laat liggen verschilt per bron van dit verhaal. Tegenover Bloomberg zou HP aangegeven hebben dat de input van klanten de doorslag heeft gegeven. Deze zien graag Intel tablets gericht op de zakelijke gebruiker. De andere bron, SemiAccurate, zegt dat HP niet zo blij was met de aankondiging van Microsoft’s eigen Surface tablets en daarom besloten heeft alle plannen voor Windows RT tablets te cancelen. HP zelf ontkent dit overigens.

HP Slate 8

Dat HP niet lang na de lancering van Windows 8 met een tablet zal komen staat zo goed als vast. Het bedrijf heeft eerder al aangegeven te geloven in het besturingssysteem en vooral de potentie van Windows 8 tablets voor de zakelijke markt. Ook lekte in april informatie uit over een HP tablet met de naam HP Slate 8. Dit zou de eerste Windows 8 tablet van het bedrijf kunnen zijn.

Wil je meer weten over de verschillen tussen Windows RT en Windows 8? Lees dan dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.