Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WinZip Android app: .zip bestanden maken, bekijken en beheren

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2012, 14:18 CategorieAndroid

Na de introductie van WinZip voor de iPhone is er nu ook een applicatie ontwikkeld voor Android apparaten. Middels de WinZip app, welke gratis in Google Play Store te downloaden is, kun je de bekende .zip bestanden uitpakken, bekijken, inpakken en beheren. Alles dat je hiervoor nodig hebt is een smartphone of tablet die draait op Android 2.1 Eclair of hoger.

De WinZip applicatie is nog niet geoptimaliseerd voor tablets dus je moet het doen met een smartphone interface. Dit neemt niet weg dat je een aantal handige functies krijgt. Zo kun je .zip bestanden (inclusief beveiligde AES128 en AES256) die je toegestuurd krijgt beheren, uitpakken en bekijken. Diverse bestandsformaten, waaronder .doc, jpg en pdf,  zijn direct met WinZip te bekijken maar mocht je een niet ondersteund bestandsformaat tegenkomen kun je vanuit WinZip direct een andere applicatie selecteren om het bestand te openen. Andersom is het ook mogelijk bestanden in te pakken als .zip bestand en te versturen.

De app is nog niet geheel bug-vrij, alleen in het engels beschikbaar, en er missen nog wat functies, maar je het willen proberen kun je WinZip voor Android hier gratis downloaden.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.