Xbox SmartGlass: Gebruik je tablet als tweede scherm

04 juni 2012 1 Minuut 4 Reacties
xbox-smartglass

Microsoft heeft op de E3 beurs haar nieuwe SmartGlass software getoond. SmartGlass is te vergelijken met de AirPlay-techniek van Apple. Zo is het mogelijk om onder meer video's vanaf je tablet of smartphone naar de Xbox 360 gameconsole te streamen. Daarnaast kan de tablet als tweede scherm gebruikt worden bij een film, TV serie of game.

Tijdens het kijken van een film kun je op deze manier achtergrondinformatie op je tablet of smartphone te zien krijgen. Tijdens het spelen van een game kan de tablet zelfs actief bij de gameplay betrokken worden en dienen als zogenaamd tweede scherm. Zo kan bij een American Football game de strategie op de tablet bepaald en op TV weergegeven worden. Deze functie moet echter wel door de game zelf ondersteund worden. Het mooie is dat SmartGlass niet alleen op Windows 8 en Windows Phone apparatuur te gebruiken is. Microsoft heeft namelijk aangegeven dat de software ook gelanceerd wordt voor Android en iOS apparaten.

Daarnaast kan SmartGlass gebruikt worden als afstandsbediening en trackpad voor je Xbox. Een andere nieuwe feature die Microsoft aankondigde was Internet Explorer voor de Xbox 360. Deze kan ook via de SmartGlass software bediend worden. Zo kun je het surfen op een website compleet met een tablet doen en wordt alles wat je doet weergegeven via de Xbox.

Bron: Engadget & The Verge

Reacties (4)