Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xbox SmartGlass: Gebruik je tablet als tweede scherm

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2012, 20:46 CategorieApplicaties

Microsoft heeft op de E3 beurs haar nieuwe SmartGlass software getoond. SmartGlass is te vergelijken met de AirPlay-techniek van Apple. Zo is het mogelijk om onder meer video’s vanaf je tablet of smartphone naar de Xbox 360 gameconsole te streamen. Daarnaast kan de tablet als tweede scherm gebruikt worden bij een film, TV serie of game.

Tijdens het kijken van een film kun je op deze manier achtergrondinformatie op je tablet of smartphone te zien krijgen. Tijdens het spelen van een game kan de tablet zelfs actief bij de gameplay betrokken worden en dienen als zogenaamd tweede scherm. Zo kan bij een American Football game de strategie op de tablet bepaald en op TV weergegeven worden. Deze functie moet echter wel door de game zelf ondersteund worden. Het mooie is dat SmartGlass niet alleen op Windows 8 en Windows Phone apparatuur te gebruiken is. Microsoft heeft namelijk aangegeven dat de software ook gelanceerd wordt voor Android en iOS apparaten.

Daarnaast kan SmartGlass gebruikt worden als afstandsbediening en trackpad voor je Xbox. Een andere nieuwe feature die Microsoft aankondigde was Internet Explorer voor de Xbox 360. Deze kan ook via de SmartGlass software bediend worden. Zo kun je het surfen op een website compleet met een tablet doen en wordt alles wat je doet weergegeven via de Xbox.

Bron: Engadget & The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. padfone
  05 juni, 2012 om 18:50

  cool! maar hoe doe je dat dan??? dat streamen zodat je ook gewoon eigenlijk via je tablet speelt???

  • Martijn Chel
   05 juni, 2012 om 18:56

   Als een game het ondersteund kun je via de SmartGlass software verbinding maken (middels een app). Vervolgens weet de tablet te communiceren met je Xbox. Wacht even de officiële lancering met video’s e.d. af maar dit zal het ongeveer gaan worden.

 2. ajvbecon
  21 februari, 2013 om 20:39

  en welke app is dat dan??? dan heb ik het over android en apple (galaxy note & ipad)

 3. ajvbecon
  21 februari, 2013 om 21:22

  Ik heb het al gevonden! het heet : smartglass…
  toch bedank ik de gene die antwoord wilde geven op mijn vraag xD xD :D

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.