Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A210 in september naar Nederland voor 329 euro

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2012, 12:37 CategorieAndroid

Hoewel Computex 2012 voornamelijk in het teken stond van Windows 8 tablets, notebooks en andere apparaten had Acer ook twee nieuwe Android tablets tentoongesteld. De Iconia Tab A110 en Iconia Tab A210 zijn twee nieuwe modellen die uitkomen in het middensegment van de tabletmarkt en voor de wat kleinere budgetten zeker een interessante optie zijn.

Iconia Tab A110 en A210

De Iconia Tab A110 is de opvolger van de 7 inch Iconia Tab A100 en beschikt dan ook nog steeds over een 7 inch display. Verder beschikt de tablet over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. Qua aansluitingen krijg je een microUSB poort en een microHDMI uitgang. Aan de achterzijde bevindt zich nog een 5 megapixel camera voor videogesprekken.

De Iconia Tab A210 is de opvolger van de nog niet zo lang geleden gelanceerde Iconia Tab A200. Deze tablet beschikt over een10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, een USB 2.0 en een microUSB poort, een 2 megapixel camera, een opslaggeheugen van 8GB of 16GB, een microSD card reader, Bluetooth, Wifi en een 3,620mAh batterij. Ten opzichte van de Iconia Tab A200 heeft Acer ook het design iets aangepast.

Beide tablets draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen de Acer Ring interface. Hiermee krijg je via een ring overlay snel toegang tot een aantal applicaties en kun je vanuit het lock-screen direct naar applicaties als de browser of de camera.

Iconia Tab A210 kopen

Eerder dit jaar liet Acer weten dat de Iconia Tab A110 in september naar Nederland zal komen maar dat is inmiddels onzeker. Acer laat ons weten dat het nog niet duidelijk is of de tablet wel naar Nederland komt. Over de Iconia Tab A210 is wel meer duidelijk. Deze tablet moet in september in Nederland te koop zijn voor 329 euro.

Bekijk een hands-on video van beide tablets in dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.