Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A700 review round-up

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2012, 13:45 CategorieAndroid

ASUS en Acer hebben beiden onlangs een high-end tablet gelanceerd die beschikt over aantrekkelijke specificaties als een quad-core processor en een Full HD display, maar zijn ze qua kwaliteit en prestaties ook met elkaar te vergelijken? De reviews van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700 kwamen eerder deze week al voorbij en nu is het tijd voor de Acer Iconia Tab A700.

Acer Iconia Tab A700 – specificaties

Om te beginnen nemen we de specificaties even door. De Iconia Tab A700 beschikt over een 10.1 inch LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Het display maakt geen gebruik van de IPS techniek maar volgens Acer is de gebruikte techniek wel te vergelijken met IPS en moet deze zorgen voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid. Verder beschikt de tablet over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 1GB aan werkgeheugen, een USB en HDMI poort, een microSD card reader om het geheugen van 32GB uit te breiden, Wifi, Bluetooth en GPS. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5 megapixel camera voor video opnamen en foto’s.

Qua software is de A700 uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Acer levert een aantal applicaties standaard mee en heeft daarbij de Acer Ring interface toegevoegd. Dit is een toevoeging waarbij je middels een speciale ring op het startscherm en over de normale Android interface toegang krijgt tot de belangrijkste functies en applicaties.

De Iconia Tab A700 beschikt alleen over Wifi maar later dit jaar wordt er ook een A701 variant met ingebouwde 3G module voor mobiel internet verwacht. 

Alle specificaties en meer informatie vind je op de productpagina van de Acer Iconia Tab A700.

Acer Iconia Tab A700 – reviews

Vandaag zijn de eerste reviews van de tablet, zowel nationaal als internationaal, gepubliceerd. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies en uitspraken van een aantal hoog aangeschreven websites.

Engadget

Zoals verwacht zetten veel websites de Iconia Tab A700 tegenover de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Ook Engadget kijkt naar de verschillen tussen beide modellen en komt tot de conclusie dat de A700 qua display niet op hetzelfde niveau ligt als de TF700. De hoge resolutie maakt het display zeer aantrekkelijk, maar de helderheid is een stuk minder en daarbij zijn de kijkhoeken ook niet bijzonder. Daarbij beschikt de TF700 over een dunner en lichter design, en een langere batterijduur. Ook de prestaties zijn volgens Engadget beter bij de TF700 aangezien de A700 nog wel eens vast wil lopen en soms helemaal niet reageert op touch-input.

Positieve punten die nog genoemd worden zijn de goede kwaliteit van de 5 megapixel camera, de aantrekkelijke toevoeging van de Acer Ring interface, en de goede audioweergave voor een tablet. Al met al is de Iconia Tab A700 een serieuze optie wanneer je een goede Android tablet met Full HD display wilt, maar biedt de net wat duurdere TF700 toch wat meer kwaliteit en stabiliteit.

The Verge

Volgens The Verge is de Iconia Tab A700 een van de betere Android tablets kijkend naar het display. Toch voegt de website hier aan toe dat de iPad (3) of zelfs de iPad 2 nog steeds bovenaan de lijst zou staan wanneer Android geen must is. De A700 beschikt over een aantrekkelijk hoge resolutie display en solide prestaties maar het design is wat saai, de kwaliteit van de camera’s is matig en is het aanbod van geoptimaliseerde apps nog steeds zeer klein. The Verge geeft aan dat de Acer Ring interface een handige (maar lelijke) toevoeging is waar je vaak gebruik van zult maken en dat de tablet redelijk stabiel draait. 

Ook vergelijkt The Verge de A700 met de onlangs gepresenteerde Nexus 7 tablet van ASUS en Google. De Nexus 7 beschikt over een mooier design, dezelfde prestaties, een nieuwere versie van Android (Jelly Bean) en een veel aantrekkelijkere prijs van 199 dollar. Het wordt dus lastig voor tablets als de Iconia Tab A700 om de hogere prijs nog te verantwoorden. Al met al is de A700 Acer’s beste tablet tot nu toe maar lijkt het apparaat voor velen niet interessant genoeg kijkend naar de concurrentie.

LaptopMag

Ook LaptopMag komt niet onder een vergelijking met de TF700 van ASUS uit en verkiest de laatstgenoemde boven de Iconia Tab A700. De reden hiervoor is dat de A700 weliswaar goedkoper is en een langere batterijduur heeft, maar de TF700 biedt een beter (helderder) display, betere prestaties en is een stuk slanker. Daarbij wordt de TF700 volgens LaptopMag minder warm dat de A700.

Positieve punten zijn het hoge resolutie display, de functionele en aantrekkelijke Acer Ring interface en de lange batterijduur. Minpunten die genoemd worden zijn het dikkere en zwaardere design dan de concurrentie, de matige speakers, het kleine aanbod van geoptimaliseerde applicaties en het warm worden van de rechterzijde van de tablet. Puur kijkend naar de resolutie is de A700 zeker een van de robuustere tablets maar het is helaas niet de beste optie die je momenteel kunt vinden.

Android Community

Android Community is redelijk onder de indruk van  de Iconia Tab A700, met name door het fraaie en hoge resolutie display, de solide prestaties en de gaming mogelijkheden. Volgens de website komt de A700 zeker op plek twee, na de Transformer Pad Infinity, wanneer we het hebben over de beste Android tablets van dit moment. De A700 draait stabiel, biedt krachtige prestaties voor geavanceerde games, heeft een lange batterijduur en het comfortabele gebruik van de tablet.

Android Community kijkt net wat anders tegen de concurrentie aan en ziet de A700 wellicht als een interessantere optie dan de TF700 van ASUS aangezien de A700 toch wat goedkoper is. Het verschil in display is volgens de website niet dermate groot dat je perse voor de TF700 moet gaan. De A700 heeft dus een goede prijs/kwaliteit verhouding en is een goede koop wanneer je op zoek bent naar een stabiele, snelle en hoge resolutie Android tablet.

PC Mag

PCMag ziet de Iconia Tab A700 voornamelijk als een middenklasse tablet met een boven gemiddeld display. Het display is dus eigenlijk het enige (qua resolutie) wat de tablet boven andere middenklasse tablets zet. De prestaties zijn goed te noemen en ook het feit dat er een USB-host mogelijkheid op zit wordt als voordeel genoemd. Minpunten zijn, net als bij andere reviews, het minimale aanbod van apps die van de hoge resolutie profiteren en het wat dikke en zware design.

PCMag geeft de voorkeur dan ook nog steeds aan de ASUS Transformer Pad Infinity. Deze tablet beschikt over een beter display, high-end componenten, een snellere processor, en een betere camera. Daarbij wordt gezegd dat als je niet perse voor Android wilt gaan de iPad (3) nog steeds de beste keuze is wat het display en de hoeveelheid geoptimaliseerde applicaties betreft.

Acer Iconia Tab A700 – prijs

De Acer Iconia Tab A700 is momenteel in Nederland te koop voor een prijs van 499 euro. Hiervoor krijg je dan een Wifi-only 32GB variant. Let wel dat het prijsverschil tussen de A700 en de TF700 in Nederland groter is dan in de VS (en andere landen), 120 euro namelijk. De reden hiervoor is dat ASUS (nog) geen 32GB variant gelanceerd heeft. Dat maakt de A700 wellicht net wat interessanter wanneer je budget niet al te groot is. 

Hou de laagste prijzen in de gaten op de productpagina van de Acer Iconia Tab A700. • Delen:

Reacties

 1. Timmy
  01 juli, 2012 om 15:46

  Moet ik hem nou wel of niet kopen?? het gaat mij alleen om hd video en gamen, maar de asus tf700t vind ik veel te duur!

  • Martijn Chel
   01 juli, 2012 om 16:41

   Tja, dat is lastig te zeggen. Als het dock je niet zo boeit en het helderdere display ook geen must is dan zou ik wellicht voor de A700 gaan.

 2. Sander
  01 juli, 2012 om 16:35

  wat ik vreemd blijft vinden is dat mensen blijven roepen dat de
  infinity een stuk duurder is. dat zal naar mijn idee wel meevallen.
  de Acer kost 499 en de infinity 32 gb die uit moet komen zal ook rond de 500 a 520 euro uitkomen en is het prijs verschil niet zo groot. men vergelijk nu de 32gb acer met de 64 gb infinity.

  als ik het nou echt verkeerd zie dan lees ik het wel ;-)

  • Martijn Chel
   01 juli, 2012 om 16:39

   Nou, je hebt het niet verkeerd maar ik heb nog geen 32GB versie gezien van de TF700. Dat is het probleem. Door de keuze beperking is het prijsverschil wel groot. Zodra de 32GB gelanceerd wordt is het inderdaad een stuk kleiner.

   • Sander
    01 juli, 2012 om 16:48

    Ik zag dat in amerika inmiddels ook de 32gb besteld kan worden. Dus ik ga ervan uit dat dat in nederland ook wel snel zal kunnen.
    ik wil eigenlijk de 32gb maar zag dat de 64gb nu al geleverd kan worden in nederland…. en ik ben een nogal ongeduldig type. dus dat word de 64gb dan maar.

   • Martijn Chel
    01 juli, 2012 om 16:57

    Ja maar in de VS is de 32GB ook officieel aangekondigd. In Nederland nog niet. Even afwachten dus, voor de geduldige mensen dan ;)

 3. ognjen
  01 juli, 2012 om 17:34

  Voor de mensen die geinterseerd zijn. Je kan tf700 al kopen in media markt breda voor de prijs van 699 euro. Zelf heb ik heb ik hem al en het is een geweldig aparaat.

 4. Tom
  01 juli, 2012 om 18:17

  Toch heeft de Infinity best wel wat nadelen, aldus Android Police: http://www.androidpolice.com/2012/06/25/asus-transformer-infinity-wifi-review/ . Wat misschien de gedachten toch weer draait naar een Acer Iconia A700. Zelf ben ik in het bezit van de A700 en ik moet zeggen dat het best een mooie tablet is. Qua helderheid van het scherm valt het reuze mee. Ik zat laatst buiten (’s avonds, al wat schemerig) en 30 % was al voldoende. ’s Avonds in bed kun je met 20% door. Het scherm is binnen sowieso erg helder en misschien in vergelijking tot andere tablets niet geweldig, toch vind ik het erg helder. Helaas wordt de zijkant zo warm dat de tablet vervolgens uitvalt en opnieuw opstart. Ik heb Acer hierover ingelicht en zij vroegen dezelfde dag nog (snelle e-mail service!) of ik het nog eens wilde proberen om met de tablet aan de lader en in de hand een spel te gaan spelen. Gebeurde het nog eens, wilde Acer graag mijn tablet onderzoeken. Dit deed ik (zonder laden) en na 20 minuten een CPU stresstest deed de tablet doen uitvallen. Laatst weer een sessie gegamed voor ongeveer een uur, aan de lader, toen ging de tablet weer zichzelf herstarten. Ik ontdekte backlight bleeding op het gedeelte waar de tablet het warmst wordt (in de rechter onder hoek (zie: http://i46.tinypic.com/npjoci.jpg ), linksboven zie je oranje, wat reflectie is, rechtsonder zie je de backlight bleeding).
  Ik verwacht morgen antwoord van Acer om de tablet op te gaan sturen. Ik hoop op een vervangend nieuw exemplaar, aangezien de backlight bleeding naar mijn weet niet meer normaal is te krijgen (permanente schade) (tenzij er een nieuw display in komt). Iemand op XDA-developers vertelde mij na het laten zien van de foto dat hij het ook had en dat hij zelfs bubbeltjes voelde. Nog iemand anders zei dat de backlight bleeding bij de TF700 waarschijnlijk net zo erg of erger zou zijn.
  Nu heb ik geen TF700 dus ik kan daar natuurlijk niet over oordelen. De Infinity vind ik te duur. Heb de A700 voor 430 euro kunnen kopen en da’s zo’n beetje wel mijn limiet aan wat ik aan suks wil spenderen.
  Ook merk ik af en toe dat de tablet wat “lag” ervaart (lag = haperingen en schokken). Dit komt voor op momenten tijdens het browsen en PDF lezen.

  • Tom
   01 juli, 2012 om 18:21

   Ik heb gelezen dat Acer met een update komt om deze “lag” te fixen.
   Eerder zei ik dat ik het “best een mooie tablet” vind. Hier zou “een geweldige tablet” kunnen staan, als de lag verdwijnt, de hitte niet meer voorkomt en de backlight bleeding weg is. Ik hoop dat Acer mij kan helpen (aan een nieuwe), dan ben ik een tevreden klant.

  • Timmy
   01 juli, 2012 om 23:23

   Zou je ons willen laten weten hoe het afloopt?? Ben erg benieuwd wat ze doen, want dan koop ik hem ook en zo nodig doe ik hetzelfde!

 5. Sander
  01 juli, 2012 om 21:26

  Ognjen,

  Ik mag aannemen dat dat de versie met dock is??

 6. Timmy
  02 juli, 2012 om 12:19

  Hoor net van mensen dat ie zo’n 50C word en max. 60 Celcius dus dat vind ik wel te doen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.