Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab W510 en W700 Windows 8 tablets in oktober naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 14:44 CategorieHardware

Acer heeft tijdens Computex 2012 eerder dit jaar twee Windows 8 tablets aangekondigd in de vorm van de Iconia Tab W510 en de Iconia Tab W700. Het was tijdens de aankondiging nog niet helemaal duidelijk wanneer deze modellen op de markt zouden verschijnen maar Acer heeft in Duitsland al een persbericht met meer informatie de deur uitgedaan.

De website tabletblog weet de melden dat de W510 en W700 tijdens de IFA 2012 consumentenelektronica beurs getoond zullen worden en tegelijkertijd met de lancering van de Windows 8 software op de markt zullen verschijnen. Gisteren maakte Microsoft bekend dat Windows 8 op 26 oktober zal verschijnen dus we kunnen er vanuit gaan dat rond deze datum ook de nieuwe Acer tablets te koop zullen zijn.

Acer Iconia Tab W510

De Acer Iconia Tab W510 (hieronder afgebeeld) is het kleinste model van de twee. De tablet beschikt over een 10.1 inch IPS display met waarschijnlijk een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom Clover Trail x86 processor. Daarnaast beschikt de tablet over een 8 megapixel camera met LED flash aan de achterzijde, een miniHDMI poort, een microUSB poort en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. De Iconia Tab W510 zal standaard met een keyboard dock geleverd worden. Dit dock kan ook als standaard gebruikt worden waarmee de tablet in verschillende hoeken geplaatst wordt. Over de prijs heeft Acer Duitsland geen mededelingen gedaan maar tijdens Computex 2012 werd gemeld dat deze tussen de 599 en 799 dollar zal liggen.

Acer Iconia Tab W700

De Acer Iconia Tab W700 (bovenaan afgebeeld) beschikt over een groter 11.6 inch display met een Full HD (1.920 bij 1.080 pixels) display en draait op een Intel Ivy Bridge processor. Daarnaast beschikt het model over drie USB 3.0 poorten, een Thunderbolt poort, een microHDMI uitgang en Dolby Home Theater audio. De tablet kan voorzien worden van een soort ‘wieg’ welke het eenvoudiger moet maken de tablet in verschillende posities te zetten tijdens presentaties. Ook kan de W700 voorzien worden van een keyboard dock. De prijs ligt waarschijnlijk tussen de 799 en 999 dollar.

Meer Windows 8 tablets

Alle Windows 8 en Windows RT tablets die momenteel aangekondigd zijn vind je in onze tablet database.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.