Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alleen geselecteerde fabrikanten mogen Windows RT tablets maken

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2012, 11:42 CategorieBesturingssystemen

Een van de redenen dat er nog maar weinig Windows RT tablets aangekondigd zijn is dat Microsoft voorlopig alleen toegang geeft tot het besturingssysteem aan een selecte groep aan hardwarefabrikanten. Eerder dit jaar zouden diverse partnerschappen opgezet zijn tussen chipfabrikanten en hardwarefabrikanten en voorlopig mogen alleen deze bedrijven Windows RT tablets ontwikkelen.

De China Times geeft aan dat Microsoft met een select gezelschap aan bedrijven werkt waarin drie chipfabrikanten iedereen een of twee hardwarefabrikanten als partner gekozen hebben. De research en ontwikkeling resources moeten hierdoor gerichter ingezet kunnen worden. Momenteel werkt chipfabrikant Nvidia samen met ASUS en Lenovo, werkt Texas Instruments samen met Toshiba en heeft Qualcomm HP en Samsung als partner gekozen.

Fabrikanten die niet binnen deze groep vallen mogen voorlopig geen Windows RT tablets op de markt brengen. ASUS heeft reeds een Windows RT tablet aangekondigd, Toshiba heeft een aantal prototypen getoond en volgens recente geruchten zou Samsung binnenkort ook een Windows RT tablet aankondigen. HP heeft onlangs aangegeven zich te willen focussen op x86 Windows 8 tablets en is uit deze groep gestapt. Verder heeft Microsoft zelf onlangs de Surface tablet voor Windows RT aangekondigd.

In januari zou Microsoft de beperkingen voor het maken van Windows RT tablets opheffen en daardoor ook andere fabrikanten toegang geven tot het platform. Mocht het bericht kloppen dan is de kans groot dat we tijdens CES 2012 in januari pas de eerste grote golf aan Windows RT tablets gaan zien. Vanaf 26 oktober zal Windows 8 officieel te koop zijn en dan kunnen we ook de eerste Windows RT tablets van bovenstaande fabrikanten verwachten.

Via: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.