Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon Kindle Fire 2 voorzien van beter display’

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2012, 11:20 CategorieHardware

Nadat Google haar Nexus 7 tablet lanceerde konden natuurlijk de geruchten over de concurrentie niet uitblijven. Vorige week stroomden de verhalen over een mogelijke kleinere en goedkopere iPad binnen en vandaag verschijnt er ook meer informatie over een mogelijke Kindle Fire 2 tablet van Amazon. Het 7 inch model zou in ieder geval voorzien worden van een beter display.

Amazon heeft afgelopen jaar in de VS flink wat succes weten te boeken met de eerste generatie Kindle Fire tablets, voornamelijk door de optimale integratie van de verschillende Amazon stores en de lage prijs. Nu Google voor een zelfde strategie gaat en met betere hardware komt kan Amazon natuurlijk niet achterblijven. Een direct reactie op de Nexus 7 zal het niet zijn maar Amazon zal de Kindle Fire 2 volgens bronnen van AllThingsD voorzien van een display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Deze resolutie komt overeen met de resolutie van de Nexus 7 en is een flinke verbetering ten opzichte van de 1.024 bij 600 pixels resolutie van de eerste Kindle Fire.

Verder moet de Kindle Fire 2 slanker en lichter worden dan zijn voorganger, en wordt de tablet voorzien van een ingebouwde camera. De prijs zal naar alle waarschijnlijkheid niet veranderen. De Kindle Fire wordt momenteel aangeboden voor hetzelfde bedrag als de Nexus 7; 199 dollar. In het derde kwartaal van dit jaar wordt de Kindle Fire 2 op de markt verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.