Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon komt in augustus met Kindle Fire 2 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2012, 12:02 CategorieAndroid

Amazon zette vorig jaar een zeer aantrekkelijke Android tablet voor 199 dollar in de markt en wist er een groot succes van te maken. Google had ook snel in de gaten dat een lage prijs in combinatie met goede hardware en volledige content integratie een goede strategie is en kwam daarom afgelopen week met de Nexus 7 tablet die de concurrentie met de Kindle Fire aan moet gaan.

De Nexus 7 is weer net wat geavanceerder qua hardware dan de Kindle Fire en behoudt het open Android besturingssysteem, twee elementen die de Nexus 7 een kleine voorsprong geven. Toch laat Amazon het er niet zomaar bij zitten en de opvolger van de Kindle Fire zou al klaarstaan. Volgens bronnen van de China Times moet de Kindle Fire 2 in de eerste week van augustus verscheept worden naar de eerste klanten.

Amazon zou inmiddels meer dan twee miljoen Kindle Fire 2 tablets besteld hebben bij Quanta Computer en zou de tablet ergens eind juli aan het grote publiek presenteren. Qua specificaties is er nog weinig bekend maar het lijkt wederom te gaan om een 7 inch tablet met een LG display dat een resolutie heeft van 1.280 bij 800 pixels. Het frame zou gemaakt zijn van metaal en het chassis van kunststof. Later dit jaar zou Amazon ook grotere modellen in de Kindle Fire reeks willen lanceren.

Niet alleen Amazon en Google zetten vol in op het ‘budget’ tablet segment, ook Apple zou volgens de laatste geruchten voor het einde van dit jaar een goedkopere en kleinere iPad lanceren.

Bron: Unwiredview

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.