Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 Ice Cream Sandwich pas op 10 procent van alle toestellen

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2012, 13:10 CategorieAndroid

Vorige week werd de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 4.1 Jelly Bean, al gelanceerd maar de uitrol van de huidige versie, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, wil nog niet vlotten. Negen maanden na de lancering is pas 10 procent van alle Android devices uitgerust met Ice Cream Sandwich. Android 2.3 Gingerbread, de versie geoptimaliseerd voor smartphones, voert de lijst nog steeds aan.

De Android Developer werbsite maakte vandaag een breakdown bekend van alle Android versie die op apparaten draaien. 64 procent van deze apparaten, zowel smartphones als tablets, draait nog op Android 2.3 Gingerbread. Op de tweede plek vinden we Android 2.2 Froyo terug dat op 17.3 procent van de apparaten geïnstalleerd is. Android 4.0 Ice Cream Sandwich staat momenteel op plek drie met 10.9 procent.

De uitrol van Android 4.0 ICS is voor veel fabrikanten, en vooral ook consumenten, niet eenvoudig geweest. Veel tablets, maar ook smartphones, hadden last van bugs na installatie en fabrikanten hebben meerdere malen updates uitgesteld. Daarnaast wachten veel tablet gebruikers nog steeds op een update. Kijkend naar nieuwe tablets is het merendeel standaard uitgerust met ICS.

De vorige week aangekondigde Nexus 7 tablet zal de eerste tablet zijn die uitgerust is met Android 4.1 Jelly Bean. Laten we hopen dat de uitrol van deze versie een stuk soepeler en sneller gaat. Voor diegenen die bijgelovig zijn is het geen goed nieuws dat het Jelly Bean standbeeld bij het Google hoofdkantoor inmiddels aan het smelten is door te hoge temperaturen…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.