Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.1 Jelly Bean brengt nog een nieuwe feature: USB Audio

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2012, 17:18 CategorieAccessoires

Binnen Android 4.0 Ice Cream Sandwich was het onofficieel en via een omweg al mogelijk om de USB DAC feature te gebruiken maar inmiddels heeft Google deze functie officieel aan Android 4.1 Jelly Bean toegevoegd onder de naam USB Audio. Middels deze functie kun je een muziek afspelen via USB met extra bedieningsmogelijkheden en weergave van informatie.

Tijdens de presentatie van Android 4.1 Jelly Bean werden een hoop nieuwe features, functies en verbeteringen besproken maar de USB Audio ondersteuning hebben we niet voorbij horen komen. Bij eerdere versies van Android moest je muziek streamen via de koptelefoon aansluiting of via een draadloze verbinding. Met USB audio kun je muziek streamen naar een accessoire via de USB aansluiting, maar met een aantal extra mogelijkheden.

USB Audio

Zo maakt USB audio het mogelijk om USB accessoire beter te integreren met je Android smartphone of tablet. Middels de USB poort kan er informatie richting de accessoire gezonden worden over bijvoorbeeld het nummer dan je luistert. Ook kun je instellingen richting de accessoire sturen om bijvoorbeeld de wekker van een dock in te stellen, het volume af te stellen of een radiozender op te zoeken. Je kunt de accessoire dus via je Android apparaat aansturen en daarbij wordt je Android apparaat via USB opgeladen.

We weten dat de functie toegevoegd is doordat Gear4 een speaker dock gelanceerd heeft die deze functie ondersteunt. Hieronder vind je een video van Engadget waarin het dock in combinatie met de Nexus 7 tablet en de USB Audio feature getoond wordt. De USB Audio ondersteuning is alleen in Android 4.1 Jelly Bean verwerkt maar Gear4 brengt een applicatie uit waarmee audio via de USB poort naar het dock gestuurd kan worden.

Benieuwd naar alle nieuwe features van Android 4.1 Jelly Bean? Lees dan in dit artikel verder.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.