Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android krijgt ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts’

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2012, 22:26 CategorieAndroid

Als we de technisch onderlegden van onder meer de website AndroidPolice mogen geloven dan komt Google binnen niet al te lange tijd met een optie binnen Android om meerdere gebruikersaccounts te gebruiken. Er zijn namelijk in de broncode van Android, bij diverse onderdelen waar het gebruik van meerdere accounts op van toepassing is, aanwijzingen gevonden voor deze functie.

Zo is onder meer bij de code voor het opslaan van instellingen van applicaties de aanwijzing ‘/data/user/0’ gevonden. Dit toont aan dat de gegevens van de betreffende applicatie in een aparte map voor een bepaalde gebruiker opgeslagen worden en niet in een centrale map. Natuurlijk zijn er veel meer aanwijzingen gevonden, bijvoorbeeld in homescreen widgets, taal instellingen en openstaande applicaties, en alles samengepakt zou er op wijzen dat Google voorbereidingen treft om meerdere gebruikers op één tablet te laten werken, ieder op zijn eigen account.

Google zelf heeft nog helemaal geen mededelingen gedaan over deze mogelijk nieuwe functie maar gezien het feit dat er al aanwijzingen zijn gevonden die begin 2011 doorgevoerd zijn is Google er al lange tijd mee bezig. Google kan natuurlijk puur de mogelijkheid open willen houden om deze functie ooit toe te voegen maar het lijkt waarschijnlijker dat deze binnen niet al te lange tijd daadwerkelijk geïntroduceerd wordt, door Google zelf of door de actieve developer community achter het besturingssysteem.

Uiteindelijk zal de functie voor meerdere gebruikersaccounts voor iedere gebruiker de mogelijkheid bieden de onder meer eigen homescreens aan te maken, de eigen algemene instellingen te gebruiken, alleen zelf gedownloade applicaties te zien en ook de eigen instellingen per applicatie te gebruiken. Wanneer je momenteel een tablet met de familie deelt, deel je vaak nagenoeg alles met elkaar.

Bron: AndroidPolice

  • Delen:

Reacties

  1. Sam Rijver
    31 juli, 2012 om 22:51

    Lang gewenste functie voor Android en iOS. Hoop dat dit waar is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.