Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple schikt voor 60 miljoen dollar in zaak omtrent iPad merk

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2012, 10:19 CategorieApple

Apple is al tijden in een hevige strijd verwikkeld met het Proview. Het Chinese bedrijf claimt namelijk sinds 2000 de Chinese rechten te hebben voor het iPad merk en deze nooit verkocht te hebben aan een ander bedrijf dat het weer verkocht zou hebben aan Apple. Proview hield lang vol omdat het bedrijf veel schulden moet afbetalen en dus graag geld van Apple ziet.

Apple is altijd in de veronderstelling geweest dat het de merkrechten voor de iPad naam voor alle regio’s in handen had aangezien deze gekocht zijn van een Brits bedrijf dat ze weer van Proview gekocht zou hebben. Volgens Proview is er nooit toestemming verleend voor de verkoop van de Chinese rechten en dus zou Apple de naam in China niet zomaar mogen voeren. De strijd tussen beide fabrikanten heeft al geleid tot een aantal rechtszaken en zelfs een uitspraak in het voordeel van Proview. Hierdoor werden uit verschillende Chinese winkels iPads verwijderd.

Proview stelde in eerste instantie een schikking van 400 miljoen dollar voor maar beide partijen zijn nu op 60 miljoen dollar uitgekomen. Volgens een advocaat van is de schikking acceptabel voor zowel Apple als Proview. Apple zou vanaf nu de iPad weer zonder problemen in China mogen verkopen, iets wat zeer belangrijk is aangezien in deze grote markt nog veel kansen liggen voor het Amerikaanse bedrijf.

Bron: AP

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.