Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple zorgt voor verkoopverbod Samsung Galaxy Tab 7.7

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2012, 11:06 CategorieHardware

Het is weer zover; de volgende Samsung tablet mag niet meer verkocht worden. Het lijkt een soap te gaan worden waar de meeste mensen toch langzaam maar zeker genoeg van krijgen. De strijd tussen Samsung en Apple duurt al te lang en zorgt steeds weer voor opvallende uitspraken van rechters. Deze keer heeft Apple het voor elkaar gekregen dat de Galaxy Tab 7.7 verboden wordt.

In het Duitse Düsseldorf heeft de rechter vandaag bepaald dat de vorig jaar gelanceerde Galaxy Tab 7.7 tablet teveel op een iPad lijkt en daarom niet meer verkocht mag worden. Het gaat in dit geval dus niet om bepaalde patenten maar puur om het design. Volgens de rechter lijkt de Galaxy Tab 7.7 zeer veel op de Galaxy Tab 10.1 die in Duitsland niet meer verkocht mag worden. Om deze reden was het dan ook geen lastige beslissing om de 7.7 inch tablet te verbieden.

Voor de Galaxy Tab 10.1 werd in Duitsland afgelopen jaar een aangepaste versie gelanceerd in de vorm van de Galaxy Tab 10.1N. Deze variant had een ander design met speakers aan de voorzijde. Apple vond ook dit apparaat teveel lijken op een iPad maar hier trapte de rechter niet in. Wat betreft de Galaxy Tab 7.7 zal Samsung waarschijnlijk geen aangepaste versie lanceren. De kans is groot de de opvolger van deze tablet het design van de Galaxy Tab 2 serie aanhoudt.

Webwereld geeft aan;

De Tab 7.7 maakt inbreuk op een serie tabletsschetsen die Apple in 2004 registreerde. Dit modelrecht kan door een rechter in principe Europabreed worden afgedwongen.

Het verkoopverbod voor de Galaxy Tab 7.7 geldt voor heel Europa en dus waarschijnlijk ook voor Nederland. De tablets worden namelijk vanuit Duitsland naar andere Europese landen gedistribueerd. Toch zal er wel weer een mogelijkheid zijn om de tablet te blijven verkopen en daarbij is de uitspraak van de rechter een voorlopige. Wordt vervolgd dus.

Bron • Delen:

Reacties

 1. mario
  24 juli, 2012 om 11:39

  Kijken in regel 12 moet lijken zijn !! Alstu

  • Martijn Chel
   24 juli, 2012 om 11:59

   Dank!

 2. heico
  24 juli, 2012 om 11:44

  Ik heb een apple gehad en heb nu een 7.7 ,walgelijk merk apple steek je energi(geld) in je ontwikkeling in plaats van in de rechtbank.de heren in de us hebben niet door dat dit alleen maar goede reclame is voor samsung .zoals jullie al melde de nieuwe komt er al aan (als het schaap verdronken is dempt men de put)als ik zo het nieuws leest timmert samsung(galaxy III) en android goed aan de weg de gebruikers nemen toe ,dit zijn niet mijn worden maar van de vak pers.je hoeft geen hoeft daar niet special een samsung fan voor te wezen ,maar jullie hebben gelijk mensen worden hier moe van,als ze (samsung en apple)toch te veel geld hebben, maak dan je tabs of mob goedkoper heren in plaats het voor advocaten te gebruiken !!!!

 3. Sam Rijver
  24 juli, 2012 om 12:25

  En ik maar denken dat de 7.7 een mooi wapen van Samsung kon zijn in de strijd tegen een eventuele iPad Mini.

  Rare jongens die Duitsers.

 4. MK
  24 juli, 2012 om 18:17

  Hoezo ben ik van Duitse bloed? echt niet!!

  Laat die Apple en Samsung lekker zeuren, koop toch geen van beide.
  Appie te duur en dicht os en Sammie kan nog wel wat aan klantvriendelijkheid doen. (naar wat ik gehoord heb dan)

  Welkom Asus en Huawei!!
  En niet te vergeten HTC :P

  echt he, waarom zeuren om die 2 mil meer of minder die je wel weer op een andere manier krijgt?

  Geef dat geld ipv aan de (recht)bank maar aan het rode kruis ofzo.

  • T.A Blet
   24 juli, 2012 om 18:49

   Wat mij betreft verkoopt Samsung ook geen enkele tablet meer.
   Er zijn genoeg alternatieven.
   Eerst eens leren hun klanten te respecteren.

 5. heico
  24 juli, 2012 om 19:44

  over support gesproken, ik werk in azie op dit moment en ik had wat vragen over mijn software bij samsung hier in azie .kreeg de volgende dag antwoord van samsung azie,omdat ik woonachtig ben in denemarken hebben ze me aangeraden om direct contact op te nemen met samsung denemarken .ik heb ze direct gebeld en ze hebben me ook direct geholpen ….de volgende dag kreeg ik een mail of alles naar wens verlopen was ,(ik was daar zeer verast over ik had ook slechte verhalen over de service gehoord) maar t.a blet ik ben het helemaal met je eens er zijn genoeg alternatieven dat is maar goed ook!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.