Apple zorgt voor verkoopverbod Samsung Galaxy Tab 7.7

24 juli 2012 1 Minuut 7 Reacties
GALAXY-Tab-7-7-Samsung

Het is weer zover; de volgende Samsung tablet mag niet meer verkocht worden. Het lijkt een soap te gaan worden waar de meeste mensen toch langzaam maar zeker genoeg van krijgen. De strijd tussen Samsung en Apple duurt al te lang en zorgt steeds weer voor opvallende uitspraken van rechters. Deze keer heeft Apple het voor elkaar gekregen dat de Galaxy Tab 7.7 verboden wordt.

In het Duitse Düsseldorf heeft de rechter vandaag bepaald dat de vorig jaar gelanceerde Galaxy Tab 7.7 tablet teveel op een iPad lijkt en daarom niet meer verkocht mag worden. Het gaat in dit geval dus niet om bepaalde patenten maar puur om het design. Volgens de rechter lijkt de Galaxy Tab 7.7 zeer veel op de Galaxy Tab 10.1 die in Duitsland niet meer verkocht mag worden. Om deze reden was het dan ook geen lastige beslissing om de 7.7 inch tablet te verbieden.

Voor de Galaxy Tab 10.1 werd in Duitsland afgelopen jaar een aangepaste versie gelanceerd in de vorm van de Galaxy Tab 10.1N. Deze variant had een ander design met speakers aan de voorzijde. Apple vond ook dit apparaat teveel lijken op een iPad maar hier trapte de rechter niet in. Wat betreft de Galaxy Tab 7.7 zal Samsung waarschijnlijk geen aangepaste versie lanceren. De kans is groot de de opvolger van deze tablet het design van de Galaxy Tab 2 serie aanhoudt.

Webwereld geeft aan;

De Tab 7.7 maakt inbreuk op een serie tabletsschetsen die Apple in 2004 registreerde. Dit modelrecht kan door een rechter in principe Europabreed worden afgedwongen.

Het verkoopverbod voor de Galaxy Tab 7.7 geldt voor heel Europa en dus waarschijnlijk ook voor Nederland. De tablets worden namelijk vanuit Duitsland naar andere Europese landen gedistribueerd. Toch zal er wel weer een mogelijkheid zijn om de tablet te blijven verkopen en daarbij is de uitspraak van de rechter een voorlopige. Wordt vervolgd dus.

Bron

Reacties (7)