Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 101XS G10 tablet met keyboard dock duikt op in de VS

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2012, 11:12 CategorieHardware

Gisteren maakte Archos in Duitsland bekend dat de nieuwe G10 XS serie tijdens IFA 2012 eind augustus gepresenteerd zal worden en dat details over de serie voorlopig dus niet vrijgegeven worden. Nog geen dag later komen we toch meer te weten over de nieuwe middenklasse serie van Archos aangezien het eerste model opgedoken is in de Verenigde Staten.

In maart van dit jaar publiceerde Archos al een teaser waaruit we op konden maken dat de G10 XS serie een zilver/wit design zou krijgen en voorzien zou worden van een optioneel keyboard dock. Bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC, waar elektronica eerst getest en gekeurd wordt voordat het op de markt mag verschijnen, is vandaag het eerste model uit de serie opgedoken, de Archos 101XS G10.

Uit de foto’s kunnen we opmaken dat het gaat om een 10 inch tablet met inderdaad een zilver/wit design waarvan de vorm grotendeels overeen komt met de 101 G9 modellen. Ook toont een tekening het optionele keyboard dock waar de tablet eenvoudig in geplaatst moet kunnen worden.

Volgens de collega’s van Arctablet beschikt de 101XS G10 over een 10 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Texas Instruments OMAP 4470 processor, een microSD card reader, een microUSB poort, een koptelefoon aansluiting en een miniHDMI poort. De batterij zou een 6800 mAh variant zijn.

Tijdens IFA 2012 krijgen we vast en zeker meer te horen en vooral ook te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.