Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 97 Carbon tablet met Android 4.0 ICS

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2012, 18:27 CategorieAndroid

We hebben de Archos 97 Carbon tablet al een aantal keer voorbij zien komen maar vandaag heeft de Franse fabrikant de tablet dan ook officieel gelanceerd in Nederland. De tablet is het eerste model in de nieuwe Elements serie waarin tablets met een schermformaat van 7 inch, 8 inch en 9.7 inch te vinden zijn. De 97 Carbon is, zoals de naam al aangeeft, het 9.7 inch model.

Archos Elements

De Elements serie moet het gat tussen de nog te lanceren ‘high-end’ Archos G10xs serie tablets en de onlangs gelanceerde low-end Arnova G3 serie opvullen. De 97 Carbon lijkt gebaseerd te zijn op de Arnova 9 G3 tablet.

Archos 97 Carbon – specificaties

De tablet beschikt over een 9.7 inch IPS display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een capacitief touchscreen, een 1GHz Rockchip RK2918 ARM Corex A8 processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde en een 2 megapixel camera aan de achterzijde. Qua aansluitingen krijg je een HDMI poort en een volwaardige USB 2.0 aansluiting. De tablet heeft een afmeting van 239 mm x 184 mm x 11.4 mm en weegt 618 gram.

Wat betreft de software beschikt de 97 Carbon over Android 4.0 Ice Cream Sandwich met Google certificering. Dit houdt in dat je applicaties kunt downloaden uit de Google Play Store. Daarbij worden applicaties als GMail, Google Talk, Google+, Google Maps, YouTube en Google Drive (met 5GB cloud opslag) meegeleverd.

Archos 97 Carbon – prijs

De Archos 97 Carbon verschijnt deze maand nog in Nederland voor een prijs van 249,99 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.