Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos presenteert nieuwe G10 XS tablets tijdens IFA 2012

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2012, 16:00 CategorieAndroid

We hebben van Archos dit jaar al een compleet nieuwe Arnova G3 serie gezien en een eerste model uit de nieuwe Elements serie. Wat momenteel nog ontbreekt zijn de opvolgers van de 101 G9 en 80 G9 tablets. Eerder dit jaar toonde Archos al een teaser voor de nieuwe G10 XS serie maar sindsdien hebben we niks meer over de tablets gehoord. Tijdens IFA 2012 moet dit veranderen.

TabletBlog meldt dat Archos in Duitsland aan de pers heeft medegedeeld dat de G10 XS serie tijdens de IFA 2012 beurs officieel gepresenteerd zal worden. Deze beurs vindt eind augustus plaats in Berlijn en is vaak een platform voor fabrikanten om hun nieuwste producten en technologieën te tonen. Zo zal Samsung waarschijnlijk de vernieuwde Galaxy Note 10.1 op deze beurs lanceren.

Archos staat voornamelijk bekend om zijn budget tablets. Op zich niet heel gek aangezien de fabrikant al tientallen modellen onder de 150/200 euro gelanceerd heeft waarvan het merendeel onder de Arnova noemer geplaatst is. Net iets boven de Arnova serie komt dit jaar de Elements serie. De onlangs gelanceerde Archos 97 Carbon is het eerste model in deze reeks. De G10 XS serie moet de middenklasse/high-end serie worden maar we weten nog te weinig van de nieuwe modellen om ze exact te plaatsen.

Eerder dit jaar publiceerde Archos bovenstaande teaser waarin we een fraai uitziende tablet zien met waarschijnlijk een 10 inch display. Daarnaast valt op dat Archos dit jaar gaat inzetten op bijpassende (of wellicht meegeleverde) keyboard docks zoals we kennen van de ASUS Transformer series. Eind augustus horen we waarschijnlijk meer dus houd TabletsMagazine.nl in de gaten voor alle nieuwtjes uit Berlijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.