Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Italia: ‘Geen update voor de Eee Pad Transformer TF101’

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2012, 18:00 CategorieAndroid

De soap rondom de Jelly Bean updates voor de Eee Pad Transformer TF101 en de Eee Pad Slider krijgt wederom een nieuw hoofdstuk. Vorige week kwam ASUS Duitsland nog met het bericht dat wij (zie ons originele artikel) de uitspraken van ASUS Benelux compleet verdraaid hadden en dus speculeerden maar vandaag laat ASUS Italia tot onze verbazing weer iets anders weten.

Dat de Eee Pad Transformer Prime, Transformer Pad 300, Transformer Pad TF700T de update binnenkort kunnen verwachten wordt wereldwijd door ASUS bevestigd maar over de oudere modellen was/is nog behoorlijk wat onduidelijkheid. ASUS Italia laat vandaag in een reactie op Facebook het volgende weten (vertaald);

De (Android Jelly Bean update) voor de TF101 en TF101G zijn NIET officieel bevestigd door ons hoofdkantoor. Deze zullen de update dus niet ontvangen. Wat onze Duitse dochteronderneming eerder aangaf klopt niet.

Er zijn twee dingen interessant aan dit bericht. Het eerste is dat ASUS Italia dus wél duidelijk aangeeft dat de update niet uitgerold zal worden voor de Eee Pad Transformer TF101 (Wifi en 3G varianten), iets wat niet anders te interpreteren valt, en het tweede is dat ASUS Italia aangeeft dat ASUS Duitsland vorige week onjuiste informatie verstrekte. Nou is dit laatste weer zeer frappant aangezien ASUS Duitsland ons juist betichte van speculatie en onjuiste informatie.

Het is jammer voor de bezitters van een Eee Pad Transformer TF101 en TF101G maar het begint er toch op te lijken dat we het wel degelijk bij het juiste eind hadden. Het vervelende aan het hele verhaal is dat ASUS op deze manier nogal wat onduidelijkheid schept en consumenten valse hoop geeft. Maar, hiermee zal de soap niet eindigen. To be continued..

Via: EeePC • Delen:

Reacties

 1. Sam Rijver
  23 juli, 2012 om 18:00

  Quelle surprise

 2. Arnold Jansen
  13 juni, 2013 om 9:59

  Ik heb de TF101G aangeschaft in de veronderstelling dat Android continue bijgewerkt zou worden. Als dit toch niet gebeurt is dit het laatste wat ik van Asus heb gekocht en zal ik ook mijn connecties dit adviseren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.