Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Nexus 7 close-up: Gaming

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2012, 15:03 CategorieAndroid

De ASUS Nexus 7 is een tablet die voornamelijk dient als multimedia consumptie apparaat. Google heeft tijdens de presentatie van de Nexus 7 aangegeven dat er vanaf het begin aandacht besteed is aan een optimale gaming-ervaring, onder meer door de toevoeging van een hoge resolutie IPS display en een quad-core processor die met 3D graphics om moet kunnen gaan.

Optimaal voor gaming

Er zijn een aantal redenen waarom de Nexus 7 een ideaal apparaat voor gaming zou moeten zijn, en eigenlijk ook is.

Ten eerste het 7 inch formaat dat het gevoel geeft alsof je een draagbare console in handen hebt. Bij 10 inch tablets is gamen in landscape modus absoluut geen negatief punt maar in sommige gevallen merk je dat je lastig bij bepaalde virtuele knoppen of functies kunt en ook maakt het formaat in combinatie met het gewicht het vaak lastig om de tablet langere tijd in je handen te houden. Het 7 inch formaat maakt de Nexus 7 ook eenvoudig even mee te nemen (in je jas te stoppen) om onderweg een spelletje te spelen. Overigens is er qua design ook een klein pluspunt te vinden aangezien de structuur aan de achterzijde zorgt voor een goede grip, iets wat niet onbelangrijk is bij het spelen van games.

Een andere reden is het IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Middels de IPS techniek zijn de kijkhoeken zeer behoorlijk, iets wat zeker bij games die gebruikmaken van de gyroscoop en accelerometer zijn voordelen heeft. Daarbij zorgt de (voor 7 inch tablets) hoge resolutie voor een scherpe weergave van detail, ligt het contrast van het display zeer hoog en worden kleuren natuurgetrouw weergegeven. Ook het touchscreen reageert snel en accuraat wanneer je de wat touch-intensievere games speelt.

Natuurlijk is ook de quad-core Tegra 3 processor met 12-core grafische processor van groot belang voor een optimale gaming-ervaring, ondanks het feit dat Nvidia een uitgeklede (en goedkopere) Kai-variant van de originele Tegra 3 chip voor tablets als de Nexus 7 ontwikkeld heeft. Deze zorgt, in combinatie met 1GB aan werkgeheugen, voor een zeer vloeiende weergave van geavanceerde 3D graphics, een comfortabele gameplay en nagenoeg geen lag binnen games. Toch is het niet alleen de Kai Tegra 3 processor aangezien de Nexus 7 soepeler loopt dan sommige andere Android tablets die gebruikmaken van de originele Tegra 3 chip. De oorzaak hiervan is te vinden in de software optimalisaties (Project Butter) die Google binnen Android 4.1 Jelly Bean doorgevoerd heeft.

ASUS Nexus 7 close-up: Gaming

In onderstaande video neem ik de proef op de som en speel ik kort een aantal populaire games die beschikbaar zijn in de Google Play Store.

Al met al is de ASUS Nexus 7 een zeer interessante optie wanneer je graag games speelt, van kleine games als Fruit Ninja tot geavanceerde games als Dead Trigger of Riptide GP. De optimale combinatie van software en hardware toont aan dat ook tablets die niet veel kosten zeer behoorlijke prestaties kunnen leveren.

Nexus 7 review

Bekijk ook ons eerste deel van de Nexus 7 review waarin we de software, hardware en features van de tablet introduceren. Daarna kun je terecht in de Nexus 7 review deel 2 voor een samenvatting, alle voordelen, nadelen en conclusies.

Meer informatie

Review: Android 4.1 Jelly Bean
Bekijk ons eerste deel van de Nexus 7 review
Bekijk het tweede deel van de Nexus 7 review
Lees onze review van Google Now, onderdeel van Jelly Bean
Bekijk alle specificaties, nieuwtjes en reviews van de ASUS Nexus 7 

 • Delen:

Reacties

 1. Karim
  26 juli, 2012 om 19:55

  ik vraag me af, merk tijdens het spelen van bijv. shadowgun dat de transformer pad infinity daar slechter presteert dan de prime?

 2. Bart
  11 september, 2012 om 0:29

  Ik las dat er voor de Asus Nexus 7 niet veel apps te downloaden zijn vanuit de app store, is dit waar?

  • Martijn Chel
   11 september, 2012 om 9:17

   Nee, dat is niet waar. Dat gaat over geoptimaliseerde apps voor tablets. Die zijn er nog niet heel veel. De Play Store staat echter vol met andere apps (voor smartphones gemaakt) die ook gewoon op de Nexus 7 gebruikt kunnen worden.

One Trackback

 1. By Nexus 7 kopen nu eindelijk mogelijk in Nederland | on 4 september, 2012 at 08:02

  […] Ook is het een echte krachtpatser als het gaat om performance. Zonder moeite kun je er de nieuwste spellen op spelen. Ook is de nexus 7 inmiddels goed getest en zijn er verschillende reviews […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.