Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Nexus 7 tablet heeft last van losse schroeven

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 11:49 CategorieAndroid

De Nexus 7 tablet van Google en ASUS mag dan al zeer populair zijn door de aantrekkelijke prijs van 199 dollar, maar dat betekent niet dat het een perfect apparaat is. Diverse nieuwe eigenaren van de tablet melden namelijk dat het display nogal los in het frame zit waardoor het boven de body uit kan steken en kan kraken. Het probleem zou veroorzaakt worden door losse schroeven.

Gebruikers melden op onder meer het XDA forum dat het display van de tablet soms wat te los aan de behuizing vastzit waardoor je meteen na het uit de doos halen ziet het display te hoog ligt en het ook kan kraken bij het vasthouden. Toch lijkt er een simpele oplossing voor het probleem te zijn. De schroeven die gebruikt worden om het display op zijn plaats te houden zouden namelijk in sommige gevallen niet vast genoeg gedraaid zijn of juist té vast gedraaid zijn. Aangezien de Nexus 7 beschikt over standaard kruiskop schroeven kun je zelf de schroeven aandraaien of iets losse draaien. Het merendeel van de gebruikers geeft aan dat dit het probleem oplost.

De Nexus 7 heeft een afneembare achterzijde zoals we dan van de meeste smartphones kennen en kan daardoor zelf gerepareerd worden. Toch is het bij het aandraaien van de schroeven belangrijk dat je niet teveel kracht zet en op tijd stopt aangezien dit je scherm kan breken of kan vervormen.

De ASUS Nexus 7 zal eind september in Nederland verschijnen en wordt door ASUS zelf verkocht. Waarschijnlijk zal alleen het 16GB model gevoerd worden voor een prijs van 249 euro. 

Meer informatie, alle specificaties en het laatste nieuws vind je op de productpagina van de ASUS Nexus 7. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.