Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chameleon homescreens gedemonstreerd op een Nexus 7 tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2012, 14:58 CategorieAndroid

De eerste keer dat we over Chameleon homescreens hoorden was in maart van dit jaar. De ontwikkelaar van deze interface wilde destijds fabrikanten overtuigen om de software te integreren in nieuwe producten. Dat lukte niet en daarom ging er in mei een Kickstarter project van start om geld in te zamelen zodat de Chameleon homescreens in app-vorm naar Android konden komen.

Inmiddels heeft Chameleon voldoende geld binnengehaald om de app te ontwikkelen (finetunen), marketen en te distribueren via de Google Play Store. in eerste instantie krijgen alleen de mensen die het project gesteund hebben de mogelijkheid de app te downloaden, later dit jaar zal er ook een app die voor iedereen beschikbaar is in de Play Store verschijnen. In onderstaande video worden de Chameleon homescreens uitgebreid getoond op de Nexus 7 tablet.

Chameleon homescreens

De homescreens en app launcher zijn helemaal naar eigen wens in te stellen. Je kunt de grootte van widgets instellen, de positie bepalen en exact aangeven welke informatie wanneer getoond wordt. Zo kun je een homescreen voor in de ochtend en een homescreen voor in de avond maken. Ook kun je voor een bepaalde locatie (via Wifi of GPS) een apart homescreen instellen. Daarbij zijn de widgets interactief en kun je op je homescreen door je laatste mails bladeren of Facebook updates lezen. Een andere feature is de mini App Tray waarmee je al je belangrijke applicaties meteen bij de hand hebt.

Eerder dit jaar werd er gesproken over geavanceerde notificaties maar die zien we in de video niet terug. Zo zouden de gevolgen van een notificatie geanalyseerd worden en middels zogenaamde smart agents moet er dan een actie uitgevoerd worden. Stel je voor dat de vlucht van een zakenman gecanceld is. Chameleon kijkt dan naar de consequenties van deze melding zoals reserveringen en vergaderingen die niet gehaald kunnen worden.  • Delen:

Reacties

  1. app ontwikkelen
    21 juli, 2012 om 10:59

    ziet er goed uit, ben benieuwd

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.