Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Olympische Spelen volgen op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2012, 15:42 CategorieApplicaties

Ik schrijf dit artikel met nog maar vier nachtjes te gaan tot de start van de Olympische Spelen 2012 in Londen. Dit betekent dat nog niet alle apps beschikbaar zijn en vooral de live kijken mogelijkheden zal ik later toevoegen aan dit artikel. Ik heb voor zowel iOS als Android een aantal apps bekeken en de apps die langer dan een paar minuten zijn blijven plakken op de tablets worden gelinkt in dit artikel. Er is helaas een hele zooi (echt bergen) aan troep verkrijgbaar want iedereen wilt een graantje meepikken van dit sport evenement.

Gelukkig zijn zo’n beetje alle apps gratis dus je kan zelf naar hartenlust downloaden en proberen, al moet er tegenwoordig bijgezegd worden dat je voorzichtig moet zijn met je app-keuzes aangezien scammers en hackers ook steeds actiever zijn op mobiele platforms.

Bekijk ook: Live de Olympische Spelen kijken op je Android tablet of iPad

Olympische Spelen Apps – Video

Bovenstaande video is alleen ter snelle illustratie want zoals gezegd zijn de meeste apps gratis en kun je die eigenlijk het beste zelf uitproberen. Dat ik het woord snel gebruik in de vorige zin is redelijk bezopen aangezien het een filmpje is van bijna een kwartier.

Officiële apps – Olympische Spelen 2012

Er zijn een paar officiële apps beschikbaar voor zowel iOS als Android. iOS is volgens mij het enige platform dat ook een London 2012 spel beschikbaar heeft maar de voorbeschouwing en resultaten app is voor beide platformen beschikbaar.

Zoals verwacht kan je in deze apps een hoop informatie vinden over het schema, de verschillende sporten en sporters, medaille-spiegel, locaties enz. enz. Handig is dat je lokale tijd kan instellen als het gaat om het bekijken van het schema en zo niet echt in de war hoeft te raken met het tijdsverschil, ook al is die dit jaar maar één uur. Onhandig is dat er twee apps zijn waarvan het verschil niet heel erg duidelijk is. Ik noemde het al even voorbeschouwing en resultaten app maar beiden bevatten redelijk dezelfde informatie. Misschien wordt het verschil duidelijker nadat de spelen van start zijn gegaan maar gelukkig zijn ze gratis en kan je via onderstaande links de apps downloaden.

Voor iOS is er dus ook nog een game. In de video (einde) kijk daar ook even kort naar maar ook daar is een gratis versie van die je kunt proberen. Doe dit ook want hoewel het er geinig uitziet zijn de controls onhandig en kun je zomaar tot de conclusie komen dat de betaalde versie zonde van je geld is.

iOS

Voorbeschouwing

Resultaten

 • Naam: London 2012: Official Results App for the Olympic and Paralympic Games
 • Prijs: Gratis
 • Link: London 2012: Official Results App in de App Store

Game

 • Naam: London 2012 – Official Mobile Game
 • Prijs: Gratis (let op: in app aankopen!)
 • Link: London 2012 – Official Mobile Game in de App Store

Android

Voorbeschouwing

 • Naam: London 2012: Official Join In App for the Olympic and Paralympic Games
 • Prijs: Gratis
 • Link: London 2012: Official Join In App in de Play Store

Resultaten

 • Naam: London 2012: Official Results App for the Olympic and Paralympic Games
 • Prijs: Gratis
 • Link: London 2012: Official Results App in de Play Store

BBC app met nieuws en livestreams

Deze app is met een hoop bombarie in het nieuws geweest afgelopen week, dit zei Computer Idee erover:

De BBC lanceert een gratis Olympische Spelen app voor Android en iOS waarmee naast de programmatijden ook 24 livestreams te bekijken zijn.

Naast alle updates en programmatijden van alle sporten, biedt de gratis app van de BBC ook 24 livestreams van de Olympische Spelen. Elke atleet krijgt in de app ook een eigen pagina met informatie.

Omdat de spelen nog niet begonnen zijn heb ik nog niet naar die functie kunnen kijken. Voor iOS is er een iPhone app beschikbaar die via dubbele weergave vrij goed bruikbaar is op de iPad. Voor Android is de app ook beschikbaar maar helaas wordt de ASUS Transformer Pad 300 die ik gebruikt heb voor dit artikel niet ondersteund en kan de BBC app daar dus niet op gebruikt worden. Ik ga ervan uit dat de Android app wel op smartphones werkt.

iOS & Android

Update: De BBC heeft deze app helaas voor internationale gebruikers verwijderd.

Zin in Goud – Rabobank app

Rabobank heeft in mijn ervaring vaak de beste app als het gaat om sportevenementen waar ze als sponsor zelf ook wat mee te maken hebben. In dit geval is dat niet anders. De Rabobank Zin in Goud app is een prima applicatie die zowel voor Android als iOS gratis te downloaden is. Vooral gericht op de Nederlandse sporters en met wat extra aandacht voor de sporten die door Rabobank gesponsord zijn. Nieuwsberichten, foto’s, schema en nog veel meer zijn allemaal in de app te vinden. Via een speciale hashtag kun je vanuit de app (Twitter) ook je ervaringen en succeswensen delen met de rest van Nederland, en de Nederlandse sporters. Ook de video items die geproduceerd worden zijn erg interessant en als je maar ruimte heb voor één app op je tablet dan denk ik dat deze App de beste keus is.

Mocht je zo gelukkig zijn dat je als bezoeker naar de Olympische Spelen gaat dan kan je in de app een betaalmethode aanzetten voor het Holland Heineken House.

iOS

 • Naam: Zin in Goud
 • Prijs: Gratis
 • Link: Zin in Goud in de App Store

Android

 • Naam: BBC Olympics
 • Prijs: Gratis
 • Link: Zin in Goud in de Play Store

NOC*NSF London 2012

Minder mooi dan de app van Rabobank, maar ook NOC*NSF heeft een eigen app beschikbaar voor Android en iOS. Het is natuurlijk niet echt een verassing dat je in deze app dezelfde informatie kan vinden als al die andere apps die beschikbaar zijn, maar in dit geval wat meer op onze Olympische Equipe gericht.

In de app vind je informatie over onze deelnemers en natuurlijk kun je ook hier weer het schema bekijken, de locaties weergeven op een kaart, enzovoort. Het is interessanter dat je in deze app filmpjes kan bekijken die door (of in opdracht van) NOC*NSF worden geproduceerd. Ook wordt er nieuws van verschillende bronnen geaggregeerd, kun je naar de radio luisteren en je eigen favorieten sporten uitkiezen om extra in de gaten te houden.

Helaas is de app niet erg stabiel en werkte hij op de ASUS Transformer Pad 300 al helemaal niet. Beide apps zijn smartphone apps die groter weergeven worden op een tablet, ook jammer.

iOS

 • Naam: NOCNSF London 2012
 • Prijs: Gratis
 • Link: NOCNSF London 2012 in de App Store

Android

 • Naam: NOCNSF London 2012
 • Prijs: Gratis
 • Link: NOCNSF London 2012 in de Play Store

Reuters Olympische Spelen – Nieuws en Foto’s

Als laatste dan nog even een app die alleen voor iOS beschikbaar is (op het moment van tikken). Reuters is natuurlijk een van de grootste nieuwsorganisaties en heeft een grote aanwezigheid in London.

De app is vooral een soort timeline waar je in kan scrollen om per dag foto’s en nieuws te bekijken. Ik vind vooral de slideshow functie erg cool om de komende weken als achtergrond op mijn bureau te hebben staan waar alle foto’s langzaam aan me voorbij trekken. Natuurlijk is ook in deze app weer wat informatie te vinden over de behaalde medailles, de schema’s en worden er achtergronden geschreven met populaire deelnemers als onderwerp.

iOS

 • Naam: Reuters Olympics London 2012
 • Prijs: Gratis
 • Link: Reuters Olympics London 2012 in de App Store

En dit is nog maar het begin

Omdat de spelen nog niet begonnen zijn heb ik nog niet naar alle mogelijke apps kunnen kijken. Komend weekend zal dit artikel dus geüpdatet worden met meer informatie. Of in ieder geval met een link naar een eventueel gloednieuw artikel met als onderwerp “Live de Spelen volgen op je Tablet”. (Update: Artikel staat online)

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  28 juli, 2012 om 12:08

  Ik zit op vakantie in Italie en de NOS is zo’n bitch om de livestreams alleen maar te laten zien aan internetters in nederland, dus nu wil ik die BBC app downloaden alleen kan ik hem niet vinden in de appstore en ook die link in dit bericht werkt niet en brengt me naar een magazine app ofzo…

  • Sam Rijver
   28 juli, 2012 om 12:17

   De app lijkt te zijn verwijderd uit de NL App Store. Raar. Geen DNS trucje zo snel paraat voor de NOS site. Ik zal straks nog eens kijken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.