Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste afbeeldingen Sony Xperia Tablet met Tegra 3 processor duiken op

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2012, 13:27 CategorieAndroid

Begin deze maand dook er al wat informatie op waaruit bleek dat Sony binnenkort een opvolger van de Tablet S zal lanceren en vandaag zijn er een groot aantal slides uitgelekt waarin we meer informatie over de nieuwe ‘Sony Xperia Tablet’ terugvinden. Zo zal de tablet nog steeds gebruikmaken van het opgevouwen magazine design maar is het apparaat wel een stuk slanker.

Sony Xperia Tablet

Een forumlid van XDA forums heeft diverse interne slides van Sony in handen gekregen waarin informatie over en afbeeldingen van de nieuwe Xperia Tablet getoond worden. Sony heeft het design van de originele Tablet S een make-over gegeven maar houdt wel vast aan het opgevouwen magazine concept, iets dat volgens de fabrikant moet zorgen voor een betere en comfortabelere houvast.

Verder is de tablet met een profiel van 8.8mm een stuk slanker dan zijn voorganger, is de afwerking deze keer van aluminium, wordt de Tegra 2 processor vervangen voor een quad-core Tegra 3 variant, zijn de camera’s verbeterd, is de tablet een stuk slanker en heeft Sony een 6000mAh batterij in de tablet verwerkt voor 10 uur aan browsing via Wifi. De Xperia Tablet zou in een 16GB, 32GB en 64GB variant gelanceerd moeten worden en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of een latere versie.

Hieronder vind je een overzicht van de specificaties die we uit de slides kunnen halen. Tussen haakjes vind je het verschil met de Tablet S.

Xperia Tablet Tablet S
9.4 inch display 9.4 inch display
1280 bij 800 pixels 1280 bij 800 pixels
Android 4.0 of hoger Android 4.0
Quad-core Tegra 3 chip Dual-core Tegra 2 chip
16 GB/32 GB/64 GB 16 GB/32 GB
MicroSD card reader MicroSD card reader
WiFi 802.11 a/b/g/n WiFi 802.11 a/b/g
Optioneel 3G Optioneel 3G
Bluetooth 3.0 Bluetooth 2.1
6.000 mAh batterij 5.000 mAh batterij
8.0 mp en 1.0 mp camera 5.0 mp en VGA camera
8.8mm dik 10.1mm dik
570 gram 598 gram

 

Accessoires

Een opvallende accessoire die we uit de slides kunnen halen is de keyboard cover. Deze lijkt namelijk erg veel op de covers met geïntegreerd keyboard die Microsoft onlangs presenteerde voor de Surface tablets. De cover van de Xperia Tablet wordt om de gehele tablet gevouwen en dient wanneer opgevouwen ook als standaard. Deze cover zou een prijs van 99,99 dollar meekrijgen, terwijl een cover zonder keyboard te koop zal zijn voor 59,99 dollar. Ook worden er accessoires als een stand, een docking standaard, een docking speaker en een premium cover gelanceerd.

Prijzen

Wanneer de Sony Xperia Tablet op de markt verschijnt kunnen we niet uit de slides galen maar wel worden er prijzen genoemd. Zo zou het 16GB model te koop zijn voor 449,99 dollar, het 32GB model voor 549,99 dollar en kunnen we het 64GB verwachten voor 649,99 dollar. Wellicht dat we de tablet tijdens de IFA 2012 beurs eind volgende maand voor het eerst mogen aanschouwen.

Via: Mobiflip  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.