Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste (te hoge) prijzen Microsoft Surface tablets duiken op

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2012, 14:33 CategorieHardware

Vorige maand onthulde Microsoft haar eerste eigen tablets in de vorm van de Surface tablet voor Windows RT en de Surface tablet voor Windows 8 Pro. De softwaregigant wil met deze modellen aangeven wat de mogelijkheden zijn en een optimale combinatie van software en hardware bewerkstelligen. Om de tablets een succes te laten worden is één ding erg belangrijk; de prijs.

Microsoft gaf tijdens de presentatie van de Surface tablets aan dat de prijs op hetzelfde niveau zal liggen als de concurrentie maar daar konden we natuurlijk nog weinig uit opmaken. Niet veel later verschenen de eerste geruchten over de prijzen. Zo zou het Surface voor Windows RT model 599 dollar moeten kosten en het Surface voor Windows 8 Pro model zou voor 999 dollar te koop zijn. Inmiddels heeft een Zweedse webshop de surface tablets online geplaatst en daarbij opvallende prijzen genoemd.

De Surface voor Windows RT komt in 32GB en 64GB modellen welke respectievelijk (omgerekend) 825 euro en 1180 euro gaan kosten. De Surface voor Windows 8 Pro komt in een 64GB en 128GB variant waarvan de prijs volgens de Zweedse website respectievelijk 1535 euro en 1770 euro zal bedragen. Nou is dit, ondanks dat men in Zweden wat meer belasting over elektronische apparatuur betaalt, natuurlijk niet echt een prijsniveau dat gelijk is aan wat de concurrentie zal gaan bieden. Laten we hopen dat het een wilde gok is van de website anders zullen de Surface tablets vooral interessant zijn voor diegenen die een dikke portemonnee hebben.

Lees ook het artikel “Wat is het verschil tussen Windows 8 en Windows RT

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.