Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft broncode Android 4.1 Jelly Bean vrij

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2012, 10:56 CategorieAndroid

Google heeft vandaag de broncode van het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem vrijgegeven. Hiermee kunnen ontwikkelaars aan de slag om applicaties af te stemmen op de nieuwste software en kunnen hackers aan de slag voor custom firmware die naar huidige telefoons en tablets gebracht kan worden.

Niet alleen hackers en ontwikkelaars kunnen deze code gebruiken, ook hardware fabrikanten kunnen beginnen met het aanpassen van de software om uiteindelijk firmware updates uit te kunnen rollen. Diverse hardware partners van Google hebben in een eerder stadium al toegang gekregen tot de broncode van Android 4.1 Jelly Bean maar nu kan dus elke fabrikant ermee aan de slag. Google hoopt dat door het vroeg beschikbaar stellen van (een deel van) de code het updateproces in de toekomst sneller zal verlopen.

Wanneer de eerste updates naar Android 4.1 Jelly Bean uitgerold zullen worden is nog niet bekend. Diverse fabrikanten hebben al laten weten de mogelijkheden te onderzoeken maar geen enkele fabrikant heeft al garanties gegeven. Lees meer informatie over welke tablets wanneer een update naar Android 4.1 kunnen verwachten. De ASUS Nexus 7 zal waarschijnlijk de eerste tablet in Nederland zijn die standaard is uitgerust met de nieuwste versie van Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.