Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Handwrite: Handgeschreven zoeken op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2012, 10:27 CategorieSoftware

Mocht je een mobiel apparaat met touchscreen hebben, bijvoorbeeld een tablet of smartphone, dan kun je sinds gisteren een nieuwe manier van zoeken uitproberen. Google heeft namelijk de Handwrite functie geïntroduceerd. Hiermee kun je middels je eigen handschrift zoekopdrachten invoeren die vervolgens door Google herkend en uitgevoerd worden.

Google Handwrite is vooral handig op een apparaat waarop het touchscreen groot genoeg is om comfortabel met een vinger (of stylus) te schrijven en dus komen we al snel op tablets terecht. Open op je tablet de website www.google.com, ga naar de instellingen (rechtsboven in het venster), selecteer zoekinstellingen en hier vind je de optie op handschrijft herkenning aan te zetten. Vervolgens kun je op de homepage van Google onder het zoekvak teksten middels je vingers invoeren. Onderin het venster zie je ook een ‘g’ icoontje dat voor handschriftherkenning staat. Let wel dat het duidelijke (losse) letters moeten zijn waarbij elke letter in één beweging geschreven moet worden.

De functie zou volgens Google moeten werken op apparaten met iOS 5 en hoger, smartphones met Android 2.3 en hoger en tablets met Android 4.0 of hoger. Op de Nexus 7, met Android 4.1 Jelly Bean, werkt de functie hier in ieder geval zeer snel en vloeiend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.