Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Nexus 7 tablet schendt Wifi patenten Nokia’

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2012, 11:31 CategorieAndroid

Er gaat bijna geen dag voorbij dat er niet over patenten gesproken wordt en ook vandaag is zo’n dag. Dit keer is het Nokia die beweert dat de nieuwe Nexus 7 tablet van Google en ASUS patenten zou schenden met betrekking tot Wifi. Toch is Nokia naar eigen zeggen de moeilijkste niet en vraagt de twee bedrijven dan ook zo snel mogelijk een licentie af te nemen.

Het Finse Nokia geeft vandaag tegenover The Inquirer aan dat er in de Nexus 7 tablet patenten uit het ‘standards essentials’ portfolio van het bedrijf gebruikt worden. Waarschijnlijk gaat het om patenten met betrekking tot de 808.11 Wi-Fi technologie. Veel meer fabrikanten maken hiervan gebruik maar deze hebben allemaal tot op heden licenties hiervoor afgenomen. ASUS en Googe zouden dit dus niet gedaan hebben en daar is Nokia vanzelfsprekend niet blij mee.

Toch wil Nokia nog geen drastische maatregelen nemen en de bedrijven aanklagen. In een verklaring laat men weten dat ASUS en Google in principe gewoon nog een licentie moeten afnemen en dat er vervolgens weinig meer aan de hand is. ASUS en Google willen momenteel nog geen commentaar geven op de aantijgingen van Nokia. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.