Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC Vertex tablet met quad-core processor duikt op in benchmark resultaten

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2012, 18:12 CategorieAndroid

HTC heeft al een paar keer aangegeven voorlopig geen tablets meer op de markt te brengen maar het begint er steeds meer op te lijken dat we binnenkort een nieuw model kunnen verwachten. Gisteren wist een woordvoerder van HTC al te melden dat consumenten in de UK een opvolger van de HTC Flyer kunnen verwachten en vandaag duikt een HTC Vertex tablet op in benchmark resultaten.

Of dit de tablet is waar de woordvoerder van HTC gisteren over sprak is niet duidelijk maar het lijkt er wel sterk op dit dat het model zal worden waarmee HTC een volgende poging in tabletmarkt waagt. De HTC Flyer was geen groot succes en ook de in de VS gelanceerde Jetstream heeft geen potten kunnen breken. Het grootste probleem van deze modellen was de veel te hoge prijs. Uit de benchmark resultaten die vandaag opgedoken zijn kunnen we halen dat de nieuwe Vertex tablet zeker een kans van slagen heeft door een aantal interessante specificaties.

HTC Vertex – specificaties

Zo beschikt de tablet over een 10.1 inch display met een WXGA resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor voor optimale prestaties en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Verder kunnen we uit de informatie opmaken dat de Vertex tablet beschikt over Bluetooth 4.0 en Beats Audio voor maximale audioprestaties. Aan de achterzijde van de tablet zou zich een 2 megapixel camera bevinden en aan de voorzijde zien we een 1.3 megapixel camera terug. We kunnen het niet uit de informatie opmaken maar als HTC hier de eigen Sense interface en de digitale stylus aan toevoegt zou het een zeer complete en aantrekkelijke tablet kunnen zijn.

Natuurlijk kan het hier gaan om een pre-productie model waar nog wat aan kan veranderen. Maar, mits tegen een aantrekkelijke prijs in de markt gezet zou deze tablet een interessante optie kunnen zijn. Het is in ieder geval goed om te zien dat HTC zich weer mengt in de tabletstrijd.

Bron: Notebookitalia  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.