Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei denkt aan MediaPad 10 FHD tablet met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 21:09 CategorieHardware

Huawei bevestigde eerder vandaag dat de MediaPad 10 FHD tablet in oktober naar Europa zal komen. Deze tablet heeft een aantal zeer aantrekkelijke specificaties, waaronder een Full HD display, die de tablet succesvol kunnen maken. Toch ziet Huawei niet alleen kansen met Android en zouden er gesprekken met Microsoft gaande zijn om een Windows 8 tablet te lanceren.

Chengdong Yu, directeur van de Huawei Consumer Business Group, heeft vandaag bevestigd dat er nagedacht wordt over een MediaPad 10 FHD tablet (of een opvolger hiervan) met Windows 8 als besturingssysteem. Windows 8 is een compleet nieuw OS voor tablets, zal namelijk vanaf oktober flink wat aandacht krijgen en biedt nieuwe kansen voor hardware fabrikanten. Daarbij kondigde Huawei eerder al aan een partnerschap met Microsoft te hebben gesloten voor smartphones met Windows Phone 8.

Het enige probleem dat Windows 8 tablets met zich meebrengen zijn de hoge licentiekosten. Voor een Windows 8 licentie betaal je namelijk 60 tot 80 dollar en voor een Windows RT versie (versie voor tablets met een ARM processor) betaal je 50 tot 70 dollar. Dit maakt niet alleen de tablets duurder maar waarschijnlijk ook de marge voor de hardware fabrikant kleiner. Het gebruik van Android kost hardware fabrikanten als Huawei nagenoeg niets en heeft al een flinke basis qua gebruikers en applicaties.

Windows 8 tablets

Huawei heeft nog even de tijd om over Windows 8 tablets na te denken. Nog maar weinig fabrikanten hebben al Windows 8 tablets officieel aangekondigd. Eerder vandaag kondigde Acer haar Iconia Tab W510 en W700 modellen aan en eerder dit jaar lanceerde ASUS de Tablet 600 en Tablet 810. Microsoft heeft zelf ook al Windows 8 tablets aangekondigd in de vorm van de Surface tablets.

Meer over het nieuwste besturingssysteem van Microsoft lees je in ons Windows 8 archief.

Bron: Tablet Community

  • Delen:
Huawei MediaPad 10 FHD
Android ICS (4.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.