Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei lanceert MediaPad 7 Lite tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2012, 14:01 CategorieAndroid

Huawei lanceerde vorig jaar de MediaPad, een 7 inch tablet die draait op Android 3.2 Honeycomb en redelijk soepel door onze review heen kwam. Huawei breidt dit jaar het assortiment uit met de 10.1 inch MediaPad 10 FHD maar er staat ook een opvolger klaar voor 7 inch MediaPad. Op de website van de fabrikant is inmiddels de eerste informatie te vinden.

De MediaPad 7 Lite is een tablet die qua nogal veel lijkt op zijn voorganger. Daarbij beschikt de tablet over hetzelfde IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een capacitief touchscreen. Verdere specificaties zijn een 3G module voor mobiel internet, Wifi, twee camera’s, SMS en telefoon functies en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Kijkend naar de originele MediaPad zal Huawei op het gebied van software weinig aanpassen en een kale versie van Android leveren.

Het ‘Lite’ gedeelte van de naam doet vermoeden dat er ergens op ingeleverd wordt maar helaas wordt dit niet duidelijk op de website van de fabrikant. Wellicht zet Huawei de tablet in als concurrent van de Nexus 7 en de Kindle Fire wat kan betekenen dat de uitbreidingsmogelijkheden en aansluitingen minimaal zijn. Over de prijs en lanceerdatum van de MediaPad 7 Lite is nog niks bekend.

Via: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.